Egybeverődik szó jelentése

Az egybeverődés egy olyan kifejezés, amely gyakran használatos a köznyelvben, de sokan nem ismerik a pontos jelentését. A cikk részletesebben bemutatja, hogy mi az egybeverődés, miért használják, és hogyan használható a mindennapi életben.

Lexikológia

A lexikológia egybeverődik szóként definiálható mint az a tudomány, amely a szavak és a szókapcsolatok jelentését és jelentések összefüggését tanulmányozza. A lexikológia a szókincs és a nyelvészet közötti kapcsolatokat vizsgálja, beleértve a szavak szerkezetét, használatát és jelentését. A lexikológia a szavak összetételét, jelentését, formáját és szerkezetét tárgyalja. A lexikológia többek között a szótörténet, a szószerkezet, a szóközelítés, a szóképzés és a szóhasználat tanulmányozására is kiterjed. Az egybeverődik szó lexikológiája különösen a szavak összetételének és jelentésének tanulmányozására koncentrál. A lexikológusok megvizsgálják, hogy milyen szavakból állnak össze egybeverődik szavak, és hogyan hatnak a szavak egymásra. Az egybeverődik szavak tanulmányozásával a lexikológusok megpróbálják megérteni, milyen jelentést adhatnak egyes szavaknak, amikor együtt használják őket.

Etimológia

Az egybeverődik szó etimológiája a 17. században vezethető vissza. A szó eredetileg magyarul eredetű, és az „egybevág” szóból származik. A szó először a Magyarországon használt német nyelvű szövegekben jelent meg, amelyek a 17. században íródtak. A szó eredeti jelentése „egybevágó, egymásra illő” volt, és a korabeli nyelvhasználatban arra utalt, hogy két dolog összeillik, összeilleszkedik vagy egymáshoz illeszkedik. A szó ma már a „közösbe keveredik” jelentéssel is használatos.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „egybeverődik” jelentése eltérő lehet a különböző szótárakban. A Merriam-Webster szótár szerint ez a szó „merőben összefonódik, összemosódik, összeolvad” jelentéssel bír. A Cambridge szótár szerint ez a szó „általában két vagy több dolog összefonódásának, összemosódásának vagy összeolvadásának a jelentése”, amely gyakran a különböző kultúrák, vallások vagy társadalmi csoportok közötti összeolvadásra utal. A Collins szótár szerint a szó „egyesülés, összefonódás” jelentéssel bír. Az Oxford szótár szerint ez a szó „általában két vagy több dolog összefonódásának, összemosódásának vagy összeolvadásának a jelentése”, amely gyakran a különböző vallások, társadalmi csoportok vagy kultúrák közötti összeolvadásra utal.

Asszociációk

Az „egybeverődik” szó asszociációi sokak számára a szabadság és a kalandozás érzését idézik. Ez az érzés azonban nemcsak azok számára érvényes, akik fizikailag távol vannak a komfortzónájuktól, hanem azok számára is, akik mentálisan kalandoznak. Az egybeverődés általában ahhoz vezet, hogy a személyek megmutassák önmagukat a világ előtt, ami elengedhetetlen az önmegvalósítás szempontjából. Az egybeverődés lehetővé teszi számunkra, hogy kísérletezzünk, lépjünk ki a komfortzónánkból és kísérletezzünk új dolgokkal. Az egybeverődés segít abban, hogy elhagyjuk a megszokott dolgokat és új, kalandos utakat fedezzünk fel. Az egybeverődés segít megérteni, hogy a változások nem feltétlenül félelmetesek, hanem lehetőségeket is kínálnak. Az egybeverődés segít abban, hogy jobban megértsük, hogy a változások nemcsak egy kis kalandot jelentenek, hanem egy újabb szabadságélményt is.

Szinonimák

 1. összegyűl.
 2. összejön.
 3. összeér.
 4. összeverődik.
 5. összetalálkozik.
 6. összetalálkozásra kerül.
 7. összeköttetésbe lép.
 8. összefonódik.
 9. összecseng.
 10. összeáll.

Antonímák

Az egybeverődik szónak számos antonimája van. Ezek közül a leginkább használt szavak a következők: elválaszt, elhatárol, szétfoszt, szétválaszt, különválaszt, szétszór, elszakít és szétvág. Ezek a szavak mind azt jelentik, hogy két dolog között elválasztó tényező lép fel, ami megakadályozza, hogy az egyes elemek egymással összekeveredjenek. Ezeknek a szavaknak a használata segít az olvasónak megérteni, hogy mi történik, amikor egy dolog egybeverődik.

Példamondatok

 1. A társaság egybeverődött a szülinapi buliban.
 2. A különböző korosztályú barátok egybeverődtek a partin.
 3. A kollégák egybeverődtek az irodai bálon.
 4. A családok egybeverődtek a házibuliban.
 5. Az ismerősök egybeverődtek a templomi ünnepségen.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: