Egyetlen szó jelentése

A szó „egyetlen” sokféleképpen használható, és különböző kontextusokban eltérő jelentéssel bír. A cikk részletesen kifejti a „egyetlen” szó összes jelentését, és bemutatja, hogyan alkalmazható a különböző helyzetekben.

Lexikológia

A szó egyetlen jelentése az, hogy valami, ami nem osztható tovább, vagy ha osztható, akkor csak egy darab. Például, ha valaki azt mondja, hogy „egyetlen nap”, akkor az azt jelenti, hogy egyszeri, lezárt nap, ami nem osztható tovább. Egyetlen szó használata arra is utalhat, hogy valami egyedülálló, egyedi, vagy különleges. Egyetlen szó használata arra is utalhat, hogy valami magányos, egyedülálló. Ez a szó arra is használható, hogy hangsúlyozza, hogy valami egyedülálló, különleges és egyedi.

Etimológia

Az egyetlen szó eredete a latin egometten szóból származik, amelynek jelentése „magam”. A szó eredeti használata a történelem során eltérő volt, de egyetlen jelentéssel rendelkezett: a saját magáról. Az egyetlen szó használata a középkorban elterjedt, és mára sokféle jelentéssel rendelkezik. Az egyetlen szó leggyakrabban az egyedüllétet, a sajátos identitást, a különállást, és a személyes egyediséget jelenti.

Jelentés különböző szótárakban

Az egyetlen szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Előfordulhat, hogy egy szó egy szótárban egyfajta jelentést kap, míg egy másik szótárban más jelentést kaphat. Például a szó „könyv” egy szótárban egy tárgyat jelenthet, míg egy másik szótárban egy olvasmányt jelenthet. Ezért fontos, hogy olvassa el a különböző szótárakat, hogy megtudja, mit jelentenek a szavak.

Asszociációk

  • Egyszerű.
  • Isolált.
  • Egyedi.
  • Monolitikus.
  • Különleges.
  • Egyedülálló.
  • Egyetemes.

Szinonimák

Egyedülálló, egyedüli, egyetemes, egyöntetű, egyetlen.

Példamondatok

„Egyetlen” nap alatt sikerült végrehajtanom a feladatot.

Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: