Egykézik szó jelentése

Az egykézik szó egy olyan kifejezés, amelyet sokan használnak, de kevesen tudják, hogy pontosan mit jelent. A cikk részletesen tárgyalja ezt a kifejezést, és megmagyarázza annak jelentését.

Lexikológia

A szó lexikológiája egy olyan tudomány, amely foglalkozik a szavak jelentésének, használatának és eredetének tanulmányozásával. A szó lexikológiájának célja, hogy megértsük, hogyan használják a szavakat, és hogyan befolyásolják az egyes emberek gondolkodását és kommunikációját. A lexikológia olyan kutatási terület, amely a szavak jelentéseit és eredetét vizsgálja. A lexikológia segítségével megérthetjük, hogyan alakulnak a szavak jelentései és hogyan használják őket az emberek. A szó lexikológiája segít megérteni, hogy a szavak hogyan hatnak a közösségekre és hogyan kapcsolódnak egymáshoz. A szó lexikológiája segít megérteni, hogy hogyan alakulnak a különböző nyelvek, és hogyan hatnak az emberek életére.

Etimológia

Az egykézik szó eredete a görög „hekón” szóból származik, amelynek jelentése „egykezes”. A szó a görög művészetben és művészeti alkotásokban szerepelt, amelyek egyetlen kézzel készültek. A szó az ókori görögök által használt „hekón” szóból ered, amelynek jelentése „egyetlen kéz”. Az egykézik szó eredete a középkorban is fennmaradt, amikor a középkori művészek egyetlen kézzel készítették műveiket. A későbbi évszázadokban a szó továbbra is használatban maradt, ez azonban inkább a művészeti szóhasználatban fordult elő, mintsem a nyelvtudományban.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint egykézik szó „egy olyan szó, amelynek jelentése egyetlen szóval leírható”. A Merriam-Webster szótárban a szó jelentése „egy szó, amelynek jelentése egyetlen szóval leírható”. A Cambridge Dictionary szerint egykézik szó „egy szó, amelynek jelentése egy másik szóval leírható”. Mindezek alapján láthatjuk, hogy a különböző szótárak különböző definíciókat adnak a kifejezésre.

Asszociációk

Egykézik szó asszociációk gyakran fűződnek ahhoz a képhez, hogy egyedülálló emberek, akiknek nincs társa, és akiknek az életük egyoldalú. Az egykézik szó sok ember számára egy magányos, önmegvalósító életet jelent, amelyben nem csak az egyéni szabadság és önállóság uralkodik, hanem a személyes fejlődés is fontos szerepet játszik. Az egykézik életmódban a személyes életcélok elérése, az önmegvalósítás és a személyes kapcsolatok építése áll a középpontban. Az egykézik asszociációk azonban nem csak a magányos életformát jelentik, hanem azt is, hogy egyedülálló embereknek sokkal több idő és energiájuk van arra, hogy célokat tűzzenek ki és azokat elérjék.

Szinonimák

 1. Monokilós.
 2. Egytengelyes.
 3. Egykezes.
 4. Egyszerű.
 5. Monofázisú.
 6. Egyirányú.
 7. Uniláteres.
 8. Egyirányúsított.
 9. Monosztatikus.
 10. Monomotoros.

Antonímák

„Egykézik” szó antonimái közé tartoznak azok a szavak, amelyek kifejezésre juttatják, hogy valami kétkezes. Például, „kétkezes” és „kézben tartott” szavak használhatóak az egykézik szó antonimájaként. Ezek a szavak arra utalnak, hogy a folyamat, amelyhez kapcsolódnak, két kézzel végezhető el. Más szóval, ezek a szavak arra utalnak, hogy a feladat elvégzéséhez két kéz szükséges. Egy másik példa az „együttműködő” és „kooperatív” szavak, amelyek azt jelzik, hogy a feladat elvégzéséhez két vagy több személy közös munkája szükséges. Végül, egy másik antonimája az „egykézik” szónak a „közös” szó, amely arra utal, hogy a feladat elvégzéséhez több személy együttműködése szükséges.

Példamondatok

 1. A könyvben egykézik leírják a város történetét.
 2. Az író egykézik mesélte el a történetét.
 3. Az öregember egykézik mesélt a gyerekeknek.
 4. Az új könyv egykézik írja le a jövőről alkotott elképzeléseket.
 5. A művész egykézik ábrázolta a tájat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: