Egységesít szó jelentése

A szó „egységesít” sokféleképpen értelmezhető, és számos kontextusban használható. A cikk egy részletesebb áttekintést ad arról, hogy milyen módon használható ez a szó, és milyen jelentéseket fejezhet ki. Az olvasók megismerhetik, hogy miként használhatják ezt a szót a munkájukban, és milyen kontextusokban lehet alkalmazni.

Lexikológia

Szó egységesítés azt jelenti, hogy egy szót egyetlen fogalomként használunk, anélkül, hogy különböző jelentéseket adnánk neki. Ez segít a kommunikációban, mivel kiküszöböli a félreértések lehetőségét, és megkönnyíti az olvasó számára, hogy megértsen valamit. Például, ha egy szót használunk a „futball” és a „foci” szavakkal helyettesítve, akkor a közönség könnyebben megértheti a kifejezést, mivel egyetlen szót használunk. Ez a fajta egységesítés segít a szöveg áttekinthetőségében és a kommunikációban.

Etimológia

A szó „egységesít” eredete a latin egyesítés szóból származik. A latin egyesítés szó jelentése „összeolvasztás”, amely arra utal, hogy két vagy több dolog egyesítésével egy egységes egészet alkothatunk. A kifejezés első használata a 15. században történt, és azt jelentette, hogy egyesítsük a törvényeket, hogy egy egységes rendszert hozzunk létre. Azóta a szó számos más területen is használatba került, beleértve a politikát, a tudományt és a technológiát. Az egységesítés általában arra utal, hogy egy adott rendszer, mint például egy informatikai rendszer, egyesíti az egyes részeket, hogy egy erősebb, hatékonyabb rendszert hozzon létre. Az egységesítés lehetővé teszi, hogy egy rendszer könnyebben kezelhető legyen, és kisebb munkahelyi problémákat okozzon.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentésének egységesítése a különböző szótárakban fontos szempont, mivel az egyes szótárakban eltérő jelentésekkel rendelkező szavak nagy káoszt okozhatnak a szövegértelmezés során. A jelentés egységesítése a szótárakban azt jelenti, hogy minden szótárban ugyanazt a jelentést kapja a szó, ami megkönnyíti a szövegértelmezést és a szövegértés folyamatát. A szó jelentésének egységesítésének egyik legfontosabb módja a szótárakban a szócikkek összehasonlítása. Ez lehetővé teszi, hogy a szócikkekben lévő jelentéseket összehasonlítsák, és ha eltérés tapasztalható, akkor ezt a jelentést egységesítsék, hogy biztosítsák a szövegértelmezés folyamatának egységes minőségét.

Asszociációk

 • harmonizálás.
 • homogenizálás.
 • szabályozás.
 • konszolidáció.
 • standardizáció.
 • integráció.
 • közösítés.
 • összehangolás.
 • unifikáció.

Szinonimák

 1. harmonizál.
 2. összehangol.
 3. egyesít.
 4. integrál.
 5. összevon.
 6. szinkronizál.
 7. szimultán.
 8. koordinál.
 9. összeolvaszt.
 10. szinkronban tart.

Példamondatok

 1. Az új szabályokkal a cég egységesíti a munkavállalói jogokat.
 2. Az állam egységesíti a közoktatási rendszert.
 3. Az új törvényekkel a kormány egységesíti a különböző környezetvédelmi előírásokat.
 4. Az egyesült államok egységesíti a különböző állami törvényeket.
 5. Az európai unió egységesíti a különböző országokban alkalmazott vámuniókat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: