Éhenkórász szó jelentése

Az éhenkórász szó eredetileg a görög ekpyrósis szóból származik, melynek jelentése „éhség”. Az éhenkórász szóval általában azokat a szakembereket jelölik, akik a táplálkozási zavarok diagnosztizálásával és kezelésével foglalkoznak. Az éhenkórászok képzése és szakmai tevékenysége a táplálkozási zavarok megelőzését és kezelését célozza, amelyeket a táplálkozási rendellenességek okoznak.

Lexikológia

Szó éhenkórász (vagy éhenkór) egy olyan betegség, amelyet éhezés okoz. Az éhenkórászat a legtöbb esetben a kalóriahiányos étrend következménye, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem kap elég energiát ahhoz, hogy megfelelően működjön. Az éhenkórászat olyan súlyos tünetekkel jár, mint a fáradtság, szédülés, alacsony vérnyomás, fogyás és izomgyengeség. Az éhenkórászat egyik legveszélyesebb következménye a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása, ami súlyos szövődményekhez vezethet. A betegség kezelése általában táplálékkiegészítők, vitaminok és ásványi anyagok bevitelével kezdődik, hogy segítsen a szervezetnek az energiafelhasználásban. Az éhenkórászat megelőzése érdekében fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű ételt fogyasszon, hogy elkerülje a kalóriahiány okozta betegségeket.

Etimológia

Az elnevezés „éhenkórász” eredetileg a tizenkilencedik században keletkezett. A kifejezés eredetét egy angol közmondásban találjuk, mely azt mondja: „Az éhenkórász a legjobb orvos.” A korabeli angolok ezzel azt akarták jelezni, hogy a legjobb orvos az, aki a beteget meggyógyítja anélkül, hogy számos gyógyszert és kezelést írna fel neki. A kifejezés egyre népszerűbbé vált, és ma már széles körben használatos. Az éhenkórász ma már nemcsak azt jelenti, hogy a legjobb orvos, hanem azt is, hogy az orvosoknak fontos, hogy az alapvető szükségletek kielégítésével kezeljék a betegeket. Az alapvető szükségletek közé tartozik a megfelelő étrend, a pihenés, a testmozgás és a stresszcsökkentés. Az éhenkórászok azt állítják, hogy a testi és lelki egészséghez a megfelelő életmód fontosabb, mint a gyógyszerek.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „éhenkórász” elsődleges jelentése a Merriam-Webster szótárban „valaki, aki a táplálkozással és a táplálkozással kapcsolatos rendellenességek gyógyításával foglalkozik”. A Cambridge English Dictionary szerint az éhenkórász szó jelentése „valaki, aki az éhezéssel és az éhezéssel kapcsolatos betegségek kezelésével foglalkozik”. Az Oxford English Dictionary szerint az éhenkórász szó jelentése „valaki, aki a táplálkozással és a táplálkozással kapcsolatos betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik”. Az Urban Dictionary szerint az éhenkórász szó jelentése „valaki, aki segít a táplálékfelvételhez kapcsolódó problémáknak, általában a táplálkozással kapcsolatos betegségek kezelésével”.

Asszociációk

 • vadászat,.
 • madárkutatás,.
 • madárvédelem,.
 • madármegfigyelés,.
 • madárölés,.
 • madárles,.
 • madárállományok,.
 • madárfajok,.
 • madárköltés,.
 • madármozgások,.
 • madárhabitatok,.
 • madártani kutatások.

Szinonimák

 1. Orvos-szakorvos.
 2. Fül-orr-gégész.
 3. Otolaringológus.
 4. Hallásszakorvos.
 5. Fülész.
 6. Audiáter.

Példamondatok

 1. A szüleim mindennap elmennek éhenkórászni a piacra.
 2. Az éhenkórászok nagy része egy szegényebb réteget képvisel.
 3. Az éhenkórászok számára a legfontosabb a túlélés.
 4. Éhenkórászként a legfontosabb dolog, hogy megfelelő ételt találj magadnak.
 5. Az éhenkórászok számára a legnagyobb kihívás az, hogy naponta el tudjanak jutni az ételhez.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: