Éhségtüntetés szó jelentése

Az éhségtüntetés egy olyan társadalmi mozgalom, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a világméretű éhezés és szegénység problémáira. Az éhségtüntetés olyan tüntetések, események és demonstrációk sorozata, amelyek során az éhezők és a küzdők közösségei közös hangon követelik a probléma megoldását. A cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a jelentése az éhségtüntetésnek, és hogyan lehet hatékonyan alkalmazni.

Lexikológia

Az éhségtüntetés egy olyan tüntetési forma, amelyben a résztvevők önkéntesen éheznek, hogy felhívják a figyelmet egy adott ügyre. Az éhségtüntetések a világ számos országában elterjedtek, és sok különböző ügyekre koncentrálnak, beleértve a korrupciót, a politikai jogokat és a társadalmi igazságosságot. Az éhségtüntetések egyik legismertebb példája Mohandas Gandhi indiai mozgalma, amelynek résztvevői megtagadták az ételt, hogy fellázítsák a brit gyarmati uralmat. Az éhségtüntetések a mai napig egy fontos eszközként szolgálnak a politikai és társadalmi változás eléréséhez.

Etimológia

Az éhségtüntetés szó eredete több mint egy évszázadra nyúlik vissza, amikor a 19. században a brit társadalom elutasította a szegénységben élő emberek helyzetét. Az első éhségtüntetések akkoriban gyakran a szegénységben élő emberek tiltakozását jelentették a kormányzat ellen, akik nem tettek semmit a szegénység megszüntetéséért. Ezek a tüntetések akkoriban nyilvános helyeken, mint például a parlament előtt, a királyi palotában vagy a templomokban zajlottak. Az éhségtüntetők többnyire böjtöléssel tiltakoztak a szegénységük miatt. A böjtölés népszerűsége a 19. században elterjedt, mivel sokan úgy érezték, hogy ez egy hatékony módja annak, hogy támogassák a szegényeket. Az éhségtüntetők számára a böjtölés egyfajta kifejezése volt annak, hogy elutasítják a kormányzat által biztosított szegénységi ellátást. Az éhségtüntetések számos országban elterjedtek, és azóta is számos kormányzat ellen használják őket.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint az éhségtüntetés jelentése egy olyan társadalmi esemény, amelyet a résztvevők arra használnak, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a szegénység, a társadalmi igazságtalanság és egyéb társadalmi problémák ellen. Az éhségtüntetések gyakran a kormányok vagy más hatalmi szervek elleni tiltakozásként szolgálnak, így az éhségtüntetők gyakran olyan követelésekkel állnak elő, mint a szegénység csökkentése, a társadalmi igazságtalanságok megszüntetése és az egyenlő esélyek biztosítása mindenki számára.

Asszociációk

 • Élelmiszerhiány.
 • Éhező emberek.
 • Békemozgalom.
 • Szegénység.
 • Politikai tiltakozás.
 • Sárga mellényes mozgalom.
 • Közösségi szolidaritás.
 • Közjóléti akciók.
 • Tüntetések.
 • Társadalmi igazságosság.

Szinonimák

 1. Éhínség elleni tiltakozás.
 2. Éhínség elleni demonstráció.
 3. Éhínség elleni felvonulás.
 4. Éhínség elleni sztrájk.
 5. Éhínség elleni mozgalom.
 6. Éhínség elleni tüntetés.
 7. Éhínség elleni kampány.
 8. Éhínség elleni akció.
 9. Éhínség elleni megmozdulás.
 10. Éhínség elleni lázadás.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. Az emberek tömegesen részt vettek az éhségtüntetésen a főtér közepén.
 2. Az éhségtüntetés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az éhezés problémájára.
 3. Az éhségtüntetés szervezői megfogalmazták a követeléseiket a kormánynak.
 4. Az éhségtüntetésen több ezer ember vett részt.
 5. Az éhségtüntetés a városban nagy visszhangot keltett.
 6. Az éhségtüntetés résztvevői tiltakoztak az éhezés ellen.
 7. Az éhségtüntetés megmozdulta az embereket, hogy cselekedjenek.
 8. Az éhségtüntetés szervezői nagy sikert arattak a tüntetés megszervezésében.
 9. Az éhségtüntetés szimbolikus jelentőséggel bír a társadalom számára.
 10. Az éhségtüntetés követelte a jóléti rendszer reformját.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: