Éji szó jelentése

A „éji” kifejezés egy különleges szó, amely a japán nyelvben és kultúrában jelentős jelentéssel bír. A szó jelentése egyszerű, de mélyen gyökerezik a japán hagyományokban. Ez a cikk részletesen bemutatja a szó jelentését és a különböző kontextusokban használt értelmezéseket.

Lexikológia

A szó éji egy olyan kifejezés, amely a japán kultúrában gyökerezik és a japán emberek számára különleges jelentéssel bír. A szó éji lefordítva „a világ szépsége”-t jelent. Az éji egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy a világ szépsége korlátozott és elmúló. Az éji arra is utal, hogy a világ szépsége átmeneti, és hogy az életben minden finom és szép dolog rövid ideig tart. Ez a kifejezés arra is utal, hogy az életben a boldogság és a szeretet átmeneti, és hogy minden értékes dolog a világban csak ideiglenes.

Etimológia

A „éji” szó eredete mélyen gyökerezik a régi nyelvekben. A szó egyik első ismert formája a szanszkritban található „ayam”, ami az „este” vagy „éj” jelentéssel bír. A szó ezután az ógörög „nux” formájában jelent meg, ami szintén a „éj” jelentéssel bír. A nux szó a görög mitológiában a „nyx” istennő nevét jelentette, aki az éjszakáért és a sötétségért felelt. A szó ezután a latin „nox” formájában jelent meg, ami szintén a „éj” jelentéssel bír. A szó ezután a régebbi nyelvekben, mint például a szláv nyelvekben és az angolban is megjelent. Az angolban a szó „night” alakban jelent meg, ami szintén a „éj” jelentéssel bír. A szó ezután a modern nyelvekben is megjelent, mint például a francia „nuit”, a német „nacht” és a spanyol „noche”.

Jelentés különböző szótárakban

A szó éji szó sokféle jelentést hordozhat a különböző szótárakban. A Merriam-Webster szótár szerint az éji szó szólást jelent, amelyet az emberek éjszaka használnak, hogy kommunikáljanak egymással. A Cambridge szótárban az éji szó a titokzatos nyelv jelentését hordozza, amelyet a különböző csoportok használnak, hogy titkos információkat továbbítsanak egymásnak. A Wiktionary szótár szerint az éji szó jelentése „szólás, amelyet az emberek éjszaka használnak, hogy kommunikáljanak egymással, és titokzatos nyelv, amelyet a különböző csoportok használnak, hogy titkos információkat továbbítsanak egymásnak”.

Asszociációk

 • hajnal.
 • csillagok.
 • éjszaka.
 • unalom.
 • sötétség.
 • fáradtság.
 • pihenés.
 • álom.

Szinonimák

 1. Dawn.
 2. Morning.
 3. Break of day.
 4. Sunrise.
 5. Cockcrow.
 6. Daybreak.
 7. First light.
 8. First glimmer of daylight.

Példamondatok

at készíthetünk:

 1. A napfelkelte után éji sötétség borult a völgyre.
 2. A városban éji szürkeség borult, amikor kimentünk a sétányra.
 3. Az éji szertartásokban a rítusok szentek számára.
 4. A ködös éji levegőben szinte láthatatlan volt a kastély.
 5. A sötét éji táj csodálatos látványt nyújtott.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: