Eladhatatlan szó jelentése

Az „eladhatatlan” szó sokféle jelentést hordozhat. Egyrészt azt jelentheti, hogy egy dolog nem kapható megvételre, másrészt azt is jelentheti, hogy egy dolog eladása nehézségekbe ütközik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miként határozható meg az „eladhatatlan” szó jelentése, és miért fontos ez a kifejezés.

Lexikológia

Az eladhatatlan szó lexikológiája egy olyan kutatási terület, amely azokat a szavakat vizsgálja, amelyeket a nyelvhasználók nem tudnak eladni. Ezek a szavak lehetnek olyanok, amelyeket szándékosan nem használnak a nyelvhasználók, vagy olyanok, amelyeket a nyelvhasználók nem ismernek. Ezek a szavak lehetnek régi, ritka, archaikus, szleng vagy más, a megszokott nyelvhasználatban nem használt szavak. Ezeknek a szavaknak a megértéséhez a nyelvészek és lexikológusok meg kell vizsgálniuk azokat a kontextusokat és körülményeket, amelyek között ezek a szavak használatosak. Ezek a kontextusok és körülmények lehetnek kulturális, történelmi, politikai, szociális vagy más típusúak. A lexikológusok feladata az, hogy megértsék ezeket a szavakat, és megértsék, hogyan használják őket a nyelvhasználók.

Etimológia

A kifejezés „eladhatatlan” eredetileg a 14. században született. A kifejezés eredete egy olasz szóból származik, amely „incommutabile”-nek nevezik. Az olasz szó jelentése „változatlan” vagy „változatlan marad”, és ezt a kifejezést azzal a jelentéssel használták, hogy valami olyan, ami nem változik, és nem adható el. Az eredeti kifejezést az angolba átültetve, a „eladhatatlan” lett a végső verzió. Az eladhatatlan szó használata azóta terjedt el, és gyakran használják olyan dolgokra, mint a szeretet, a hűség és az erkölcsi értékek, amelyeket nem lehet megvásárolni.

Jelentés különböző szótárakban

Az eladhatatlan szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az eladhatatlan szó egy olyan szó, amelyet nem lehet értelmesen eladni, közvetíteni vagy megmagyarázni. A Merriam-Webster szerint ugyanaz a jelentése: olyan szó, amelyet nem lehet értelmesen eladni, közvetíteni vagy megmagyarázni. Ezenkívül a Cambridge Dictionary szerint az eladhatatlan szó olyan szó, amelyet nem lehet értelmesen eladni, közvetíteni vagy megmagyarázni.

Asszociációk

Az „eladhatatlan” szó sokakban sokféle asszociációkat vált ki. Az egyik leggyakoribb asszociáció az, hogy valami olyan dologról van szó, ami nem eladható. Ez a gondolat gyakran előfordul, amikor valaki arra gondol, hogy valami túl drága, túl ritka vagy túl sérült ahhoz, hogy eladható legyen. Az „eladhatatlan” szó másik gyakori asszociációja az, hogy valami olyan dolog, ami nem lehet megvásárolni. Lehet, hogy valami olyan dolog, ami csak ajándékként adható át, vagy olyan dolog, amelynek nincs pénzérti értéke. Végül, az „eladhatatlan” szó sokakban olyan asszociációkat vált ki, amelyek a különleges élményekhez kapcsolódnak, amelyeket nem lehet megvásárolni. Ezek lehetnek olyan dolgok, mint a barátság, a szeretet, a szabadság vagy a boldogság.

Szinonimák

eladhatatlan: irreális, irreverzibilis, eladhatatlan, megvásárolhatatlan, megközelíthetetlen, elérhetetlen, elérhetetlen.

Antonímák

Az eladhatatlan szó antonimái közé tartoznak a következők: eladható, értékes, keresett, kívánatos, kíváncsi, kíváncsi, kívánatos, vonzó és keresett. Ezek a szavak jelzik, hogy valami annyira kívánatos, hogy hajlandóak vagyunk rá fizetni, és így valóban értékesnek tekinthetjük. Az eladhatatlan szó antonimái jelzik, hogy bármi, ami eladható, az valódi értéket képvisel, és az emberek hajlandóak rá fizetni. Az eladhatatlan szó antonimái azt is jelzik, hogy bármi, ami nem eladható, az valójában értéktelen.

Példamondatok

at készíteni:

  1. Az eladhatatlan bútorokat a házban hagyta, amikor elment.
  2. Az eladhatatlan autót már régóta a garázsban áll.
  3. Az eladhatatlan festményeit megőrizte, még akkor is, amikor a pénz szükséges lett volna.
  4. Az eladhatatlan ékszereit hosszú ideig őrizte a család.
  5. Az eladhatatlan könyveket a könyvtárba adta, hogy mások is használhassák.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: