Eladólány szó jelentése

Az eladólány szó a mai napig sokféleképpen értelmezhető. A szó eredete a régi korokban gyökerezik, és akkoriban számos különböző jelentése volt. Az elmúlt évszázadok során azonban a szó jelentése sokat változott, és ma már sokféleképpen értelmezhető. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentéseket kölcsönöztünk az eladólány szónak a történelmi környezetben, és hogy milyen jelentéssel bír ma.

Lexikológia

Az eladólány szó egy régi, elterjedt szóhasználat, amelyet először az 1500-as években használtak. Az eladólányok olyan női személyek voltak, akik szolgáltak a társadalom különböző rétegeiben. Az eladólányok különböző szolgáltatásokat nyújtottak, beleértve a szexuális szolgáltatásokat is. Az eladólányok számára a társadalom különböző rétegeiből származó férfiak igényelhettek szolgáltatásokat. Az eladólányok számára a fizetés elsősorban a szolgáltatásokon alapult, de a férfiak is adományozhattak nekik különböző tárgyakat, pénzt és értékesíthető szolgáltatásokat. Az eladólányok számára a társadalom egyik legelőnytelenebb rétege volt, mivel a társadalmi előítéletek miatt gyakran alacsonyabb szintű társadalmi státuszt kaptak.

Etimológia

A „eladólány” szó eredete a 16. századi angol nyelvből származik, és eredetileg „eladható lány” jelentéssel bírt. A szó eredeti jelentése „egy olyan lány, aki eladható, és eladható a szolgáltatásaiért cserébe”. A szó először a 16. században jelent meg a nyelvben, és azóta is használják. A szó eredete az angol eredetű „eladható” szóból ered, amelynek jelentése „eladható”. A szó eredete továbbra is meglehetősen homályos, de az eredeti jelentése továbbra is érvényes.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „eladólány” egy sokféle szótári definícióval rendelkezik. A Merriam-Webster szótár szerint eladólány egy olyan nő, aki szexuális szolgáltatásokat nyújt fizetésért. A Cambridge szótárban ez a definíció ugyanaz, de hozzáadja, hogy a szolgáltatások szexuális jellegűek, és hogy az eladólányok általában prostituáltak. A Collins szótár szerint az eladólány egy olyan nő, aki szexuális szolgáltatásokat nyújt, amelyeket megvásárolnak. A The Free Dictionary szótár szerint az eladólány egy olyan nő, aki szexuális szolgáltatásokat nyújt fizetésért, és a kifejezés általában a prostituáltakra utal.

Asszociációk

Az eladólány szó kapcsán sokan egyből a középkori piacterekre gondolnak, ahol szép, fiatal nők álltak ki a vásárlók elé, hogy eladni próbálják nekik a termékeket. Ugyanakkor az eladólány szó még ma is számos asszociációt kelt bennünk. Például sokan összekapcsolják az eladólány szót a szexuális szolgáltatásokkal, ami a történelem során számos alkalommal előfordult, hogy eladólányokat alkalmaztak ilyen célokra. Az eladólány szó még ma is kapcsolatban áll a közönséges, alacsony szintű hivatásokkal, ami azt sugallja, hogy az ilyen hivatásokat végző nők alacsony szintű embereknek tekintik magukat.

Szinonimák

 1. Kereskedelmi lány.
 2. Menyasszony.
 3. Szajha.
 4. Prostituált.
 5. Csábító.
 6. Bájos lány.
 7. Szépség.
 8. Kísértés.
 9. Sármos lány.
 10. Vonzó lány.

Antonímák

Az „eladólány” szó antonimái közé tartozik a „vásárló”, „ügyfél” és „vevő”. Ezek a szavak arra utalnak, hogy valaki pénzt fizet egy termékért vagy szolgáltatásért. A „vásárló” kifejezés azt jelenti, hogy valaki a pénzét használja egy árucikk vagy szolgáltatás megvásárlására. A „ügyfél” kifejezés arra utal, hogy valaki egy szolgáltatóval kapcsolatban áll, és fizet a szolgáltatásért. A „vevő” kifejezés pedig arra utal, hogy valaki a termék vagy szolgáltatás megvásárlásával válik a tulajdonosává. Mindegyik kifejezés arra utal, hogy valaki pénzt fizet egy árucikkért vagy szolgáltatásért, ami teljesen ellentétes az „eladólány” kifejezéssel, ami azt jelenti, hogy valaki elad egy árucikket vagy szolgáltatást.

Példamondatok

 1. A középkorban sok eladólány szolgált a királyi udvarban.
 2. Az eladólányok szép ruhákat viseltek a bálokon.
 3. Az eladólányok különböző szolgáltatásokat nyújtottak a főuraknak.
 4. Az eladólányok szórakoztatták a vendégeket táncukkal és zenéjükkel.
 5. Az eladólányok jelenléte színesebbé tette a királyi udvart.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: