Elemleget szó jelentése

Az elemleget szó jelentését sokan nem ismerik, pedig ez egy fontos fogalom a számítógépes programozásban. Az elemlegetés egy olyan technika, amely segít a programozóknak a kódjuk megírásában, optimalizálásában és a programok futtatásában. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az elemlegetés mibenlétét, és bemutatjuk, hogyan használható a programozásban.

Lexikológia

Szó elemlegetés egy olyan módszer, amely segít abban, hogy megtanuljuk a szavak jelentését. Az elemlegetés lényege, hogy összekapcsoljuk a szavak jelentését a körülöttünk lévő világgal. Az elemlegetés során megfigyelhetjük, hogy az egyes szavak milyen képeket, színeket, hangokat, illatokat, érzéseket, élményeket váltanak ki bennünk. Az elemlegetés segítségével megtanulhatjuk az egyes szavak jelentését, és ezáltal jobban megérthetjük a beszélt és írott szövegeket. Az elemlegetés segítségével jobban meg tudjuk határozni, hogy milyen szavakat használunk a saját szövegeinkben.

Etimológia

Az elemleget szó eredete a latin elem- és lege szavakból ered. A lege szó a „törvény” szóból származik; a latin legere szó jelentése „törvényeket, rendelkezéseket elfogadni”. Az elem szó pedig az „alapvető, alapvető igazságok” szóból származik, és azt jelenti, hogy „alapokra építeni, alapokra helyezni”. Egyesek úgy vélik, hogy az elemleget szó a középkori latinból ered, és azt jelenti, hogy „alapvető törvényeket elfogadni”. Az elemleget szó eredetileg a jogi nyelvben használták, de ma már gyakran használják a tudományos és művészeti nyelvezetben is.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban az elemleget szó jelentése sokféle lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elemleget egy olyan szó, amelyet szavak, kifejezések vagy mondatok különböző helyeken történő ismételt előfordulására használnak. Az American Heritage Dictionary szerint az elemleget egy olyan szó, amelyet arra használnak, hogy közös szavakat, mondatokat vagy kifejezéseket hangsúlyozzanak, illetve hogy kiemeljék a közös elemeket. A Merriam-Webster szótár szerint az elemleget egy olyan szó, amelyet arra használnak, hogy fontos közös kifejezéseket, mondatokat vagy szavakat kiemeljenek egy szövegben.

Asszociációk

 • tanulás.
 • iskola.
 • oktatás.
 • tanítás.
 • tananyag.
 • tudás.
 • könyv.
 • óra.
 • tanóra.
 • számítógép.

Szinonimák

 1. Elementarista.
 2. Primer.
 3. Alapvető.
 4. Fundamentális.
 5. Esszenciális.
 6. Bázis.
 7. Központi.
 8. Középiskolai.
 9. Belső.
 10. Fő.

Példamondatok

 1. A kisgyerek élvezte, ahogy az anyukája elemlegette a mesét.
 2. Az osztályban mindenki elemlegette a történelmi tényeket.
 3. A tanár elemlegette a matematikai problémát a diákoknak.
 4. A könyvtárosok szívesen elemlegették a könyveik tartalmát a látogatóknak.
 5. Az író elemlegette az irodalmi műveit a könyvbemutatón.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: