Elérzékenyít szó jelentése

Az elérzékenyítés egy kifejezés, amelyet sokan nem ismernek. Az elérzékenyítés egy pszichológiai folyamat, amelynek lényege, hogy a kliens megértsen bizonyos érzéseit és viselkedéseit, és hogy képes legyen megfelelően reagálni ezekre. Az elérzékenyítés egy olyan technika, amely segíthet a klienseknek abban, hogy jobban megértsék, hogyan reagálnak a különböző helyzetekre, és képesek legyenek jobban kezelni azokat. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, mit jelent az elérzékenyítés, és hogyan használható a klienseknek.

Lexikológia

Az elérzékenyítés egy olyan pszichológiai technika, amely segít a személynek abban, hogy megértsék és elfogadják a saját érzelmeiket. Az elérzékenyítés azzal kezdődik, hogy a személy elkezdi megfigyelni magát, és megpróbálja megérteni, miért érez bizonyos dolgokat. Ezután a személy elkezdi megérteni, hogy milyen érzelmeket vált ki bizonyos dolgokból, és megpróbálja megérteni, miért érez így. Ezután a személy megpróbálja elfogadni ezeket az érzelmeket, és megtanulja, hogyan kell őket hatékonyan kezelni. Az elérzékenyítés segít a személynek abban, hogy jobban megértsék magukat, és jobban megértsék, hogyan reagálnak a különböző helyzetekre.

Etimológia

A szó „elérzékenyít” eredetileg a 14. században jelent meg angol nyelvű szövegekben. A szó két részből áll: elérzékenyít, amely a „érzékek” szóból származik, és a második rész az „ít” szóból származik, amely azt jelenti, hogy „képessé tenni”. Az elérzékenyít kifejezés elsődleges jelentése az, hogy „valakit érzékennyé tenni”. Az elmúlt évszázadokban a szó jelentését tovább finomították, és ma azt jelenti, hogy „valakit érzelmileg érinteni”. Az elérzékenyít kifejezés használata ma már széles körben elterjedt, és gyakran használják különböző kontextusokban, például a személyes kapcsolatokban, a művészetben, a hirdetésekben és a politikában.

Jelentés különböző szótárakban

Az elérzékenyítés szó jelentése a szótárakban általában az érzékenyítés fogalmával azonos. A Cambridge szótár szerint az elérzékenyítés „a valakinek vagy valaminek a megértésének vagy érzékenységének a növelése”. A Merriam-Webster szótár szerint az elérzékenyítés egy olyan folyamat, amely „a valakinek vagy valaminek a megértésének vagy érzékenységének a fokozását jelenti”. A Collins szótár szerint az elérzékenyítés a „valakinek vagy valaminek a megértésének vagy érzékenységének a növelése”. Mindezek alapján az elérzékenyítés a megértés és az érzékenység növelését jelenti.

Asszociációk

 • érzékenység.
 • megértés.
 • fogékonyság.
 • személyes fejlődés.
 • kommunikáció.
 • érzelmi intelligencia.
 • kapcsolatok.
 • tudatosság.
 • szenzitivitás.
 • empátia.

Szinonimák

érzékenyít, érzékenyíti, érzékenyebbé tesz, érzékenyíti, fokozott érzékenységet okoz, felébreszt, érzékenyítés, érzékenyebbé tesz, kiemel, érzékenyítés, szenzibilizál.

Példamondatok

 1. A közösségünk elérzékenyítése fontos, hogy megértsük a másik oldal nézőpontját.
 2. A családok elérzékenyítésével segítünk a közösségeknek, hogy jobban megértsék egymást.
 3. A média elérzékenyítésével segítünk a közösségeknek a kulturális különbségek elfogadásában.
 4. A közösségek elérzékenyítésével segítünk kialakítani az egyenlőséghez szükséges alapokat.
 5. A közösségek elérzékenyítésével elősegíthetjük a tolerancia és az empátia növekedését.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: