Eleség szó jelentése

Az eleség szó jelentése többféleképpen értelmezhető, és több kultúrában is más-más jelentést hordoz. Az eleség szót sokan használják ahhoz, hogy leírják azt a folyamatot, amely során valaki áldozatul esik mások érdekeinek. Az eleség szó használatával gyakran azt kívánják jelezni, hogy valaki áldozatot szenved, hogy mások előnyöket érjenek el. Az eleség szó jelentése más kultúrákban is eltérő lehet, és ezért fontos, hogy megértsük, miként határozzák meg ezt a szót más kultúrákban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az eleség szó jelentését más kultúrákban, és megvizsgáljuk, hogyan határozzák meg a jelentését.

Lexikológia

Szó eleség egy szó, ami gyakran használatos a főzés és a konyhai munka során. Az eleség egy olyan étel, amelyet a konyhában főznek, hogy a húsok és a zöldségek ízét és állagát erősítsék. Az eleség előállításának folyamata eltérő lehet, de általában közös alapanyagokat használnak, például zöldségeket, húst, fokhagymát, borsot és sót. A főzési folyamat során az alapanyagokat összekeverik és főzik, hogy kihozzák az ízeket és aromákat. Az eleség elkészítése után a húsok és zöldségek különféle módon készíthetők el, például sütve, főzve vagy grillezve. Az eleség használata révén az étel íze finomabb, zamatosabb és intenzívebb lehet.

Etimológia

A szó „eleség” eredete sokféleképpen magyarázható. Egyesek szerint a szó a német „lebensraum” szóból származik, ami magában foglalja az élelmiszer és a háztartási cikkek szükségleteit. Mások szerint a szó a latin „levamen” szóból származik, ami a „megkönnyítés” jelentését hordozza. A szó eredete azonban a legvalószínűbb, hogy a 14. századi angol „lesen” szóból származik, ami a „leválaszt” jelentését hordozza. Ez a szó arra utal, hogy a szegények a jobbára elszegényedett uralkodók adományaiból éltek, ami azt jelenti, hogy a szegények a földesurak adományait fogyasztották.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak többféle jelentést adnak a szóra „eleség”. Az Oxford English Dictionary szerint eleség „valami, ami az előnyökhöz járul, vagy amit kínálnak, hogy valaki előnyöket szerezzen”. A Merriam-Webster Dictionary szerint eleség „valami, amit valaki kínál, hogy másokat előnyökhöz juttasson”. A Cambridge Dictionary szerint eleség „valami, amit valaki ad, hogy másokat előnyökhöz juttasson”. A Collins English Dictionary szerint eleség „valami, amit valaki kínál, hogy másoknak előnyöket szerezzen”.

Asszociációk

 • házasság.
 • együttélés.
 • kompromisszum.
 • szeretet.
 • közös célok.
 • felelősség.
 • tisztelet.
 • bizalom.
 • hűség.
 • közös tervek.

Szinonimák

 1. Férj.
 2. Házastárs.
 3. Társ.
 4. Pár.
 5. Házastársi kapcsolat.
 6. Házastársi együttműködés.
 7. Házasélet.
 8. Együttélés.
 9. Házasság.
 10. Család.

Példamondatok

 1. A király eleségét a kastély konyháján készítették.
 2. Az eleség egy finom, házi készítésű étel volt.
 3. A királyi vendégek elégedetten látták az eleséget.
 4. A királynő különleges eleséget készített a család számára.
 5. Az eleség színe és íze sok embert meglepett.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: