Eljuttat szó jelentése

A „eljuttat” szónak sokféle jelentése lehet, attól függően, hogy miként használjuk. Ez a cikk részletesen megvizsgálja ezeket a jelentéseket, hogy tisztázzuk, mikor használhatjuk ezt a szót.

Lexikológia

Szó eljuttatásnak azt a folyamatot nevezzük, amikor egy üzenetet továbbítunk egy másik személyhez. Ezt az üzenetet általában e-mailben, szöveges üzenetben vagy más digitális módszerekkel küldhetjük el. Az eljuttatás folyamata lehetővé teszi, hogy küldő és fogadó között kommunikációs kapcsolat létesüljön. A szó eljuttatásának előnyei közé tartozik, hogy gyorsan és egyszerűen el lehet küldeni az üzenetet, és a fogadó azonnal megkapja az üzenetet. Az eljuttatás folyamata lehetővé teszi, hogy a küldő és a fogadó közötti kommunikáció folyamatos legyen, ami lehetővé teszi, hogy a két fél gyorsan és hatékonyan kommunikálhasson egymással.

Etimológia

Az eljuttat szó eredete a 16. században kezdődik. A szó eredetileg a francia eljuttat szóból származik, amelynek jelentése „elküldeni, eljuttatni”. A szó első használata abban az időben volt, amikor az emberek küldtek leveleket, csomagokat és más tárgyakat a távoli országokba és a távoli városokba. A szó akkoriban használták az emberek, hogy leírják, milyen módon küldték el a tárgyakat. A szó néhány évszázaddal később megváltoztatta jelentését, és ma azt jelenti, hogy eljuttatni valamit valahová.

Jelentés különböző szótárakban

„A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (Oxford Angol Szótár) például egy központi szótár, amely egyetlen jelentést ad meg egy szó minden jelentésére. Más szótárak, mint a Merriam-Webster szótár, több jelentéssel rendelkező szavak esetén több jelentést is tartalmaznak. Ezek a szótárak egyetlen szó jelentését több szempontból is megvizsgálják, beleértve a kulturális és régiós eltéréseket. Az ilyen szótárak segítségével jobban megérthetjük egy szó jelentését és használatát.”.

Asszociációk

 • kiszállítás.
 • házhozszállítás.
 • szállítmányozás.
 • futárszolgálat.
 • kiszolgálás.
 • kézbesítés.
 • posta.
 • csomagküldés.

Szinonimák

 1. Oszt, adományoz.
 2. Osztogat.
 3. Közvetít.
 4. Beküld.
 5. Közösségbe juttat.
 6. Továbbít.
 7. Szétoszt.
 8. Megoszt.
 9. Megoszthat.
 10. Terjeszt.

Példamondatok

 1. Az iskolában minden tanulónak eljuttatjuk a könyveket.
 2. Az összes szükséges dokumentumot eljuttatjuk a megrendelőhöz.
 3. A szülőknek eljuttatjuk a gyermekeik által írt leveleket.
 4. A szállító cég eljuttatja a csomagot a megadott címre.
 5. A városban ingyenesen eljuttatjuk a gyógyszereket a betegeknek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: