Elkótyavetyél szó jelentése

A köznyelvben elkótyavetyélnek nevezett szó jelentése igencsak meglepő lehet sokak számára. A magyar nyelvben előforduló kifejezés eredetileg egy művészeti ágazatból származik, és egy olyan technika jelölésére szolgál, amelyet a művészek alkalmaznak a képalkotásban. A cikk részletesen bemutatja ezt a technikát, és megmagyarázza, hogyan használható a művészetekben.

Lexikológia

Az elkótyavetyél egy olyan szó, amelyet először a 19. században használtak, és amely arra utal, hogy valakinek nincs tisztában azzal, amit mond. Az elkótyavetyél egy olyan szó, amely azt jelenti, hogy valaki ködösíti, vagy eltéríti a beszédét, és nem tudja, hogy mit is mond. Az elkótyavetyél egy olyan szó, amely arra utal, hogy valaki nem tudja, hogy mit is mond, vagy nem tudja, hogy mit is gondol. Az elkótyavetyél egy olyan szó, amely arra utal, hogy valaki nem tudja, hogy mit is mond, de mégis képes azt mondani. Az elkótyavetyél egy olyan szó, amely arra utal, hogy valaki folyamatosan ködösíti a beszédét, és nem tudja, hogy mit is mond.

Etimológia

A kifejezés „elkótyavetyél” eredete a magyar nyelvben gyökerezik. Az első nyomok a kifejezés használatára a 17. században találhatók. A kifejezés eredeti jelentése „valamit bonyolultan, túlzottan bonyolítva elkövetni”. Az eredeti használatban a kifejezés arra utalt, hogy valaki túlzottan bonyolítja a dolgokat, így a feladatok elvégzéséhez több idő és energia szükséges, mint amennyire szükséges lenne. A kifejezés azóta is használatban van, gyakran akkor, amikor valaki úgy érzi, hogy valaki túl sok időt tölt el a feladatok elvégzéséhez.

Jelentés különböző szótárakban

A szó számos szótárban előfordul, és jelentése az alábbiakban foglalható össze:

Oxford English Dictionary: „Elkótyavetyél: (köznyelvből) bizonytalan vagy értelmetlen szavakkal való beszéd.”.

Merriam-Webster Dictionary: „Elkótyavetyél: (köznyelvből) nyelvtani hibák, köznyelvi kifejezések, szójátékok vagy értelmetlen szavakkal való beszéd.”.

Cambridge Dictionary: „Elkótyavetyél: (köznyelvből) bizonytalan vagy értelmetlen szavakkal való beszéd.”.

Collins English Dictionary: „Elkótyavetyél: (köznyelvből) bizonytalan vagy értelmetlen szavakkal való beszéd.”.

Asszociációk

  • nyelv.
  • törzs.
  • ősi.
  • monda.
  • bölcsesség.
  • hagyomány.

Szinonimák

elkótyavetyél – bizarr, furcsa, különös, szokatlan, különleges, különös, különleges, megdöbbentő, meglepő, szokatlan.

Példamondatok

  1. A királynő elkótyavetyélte a szolgáinak az utasításokat.
  2. A költő elkótyavetyélte az új versét.
  3. Az ügyvéd elkótyavetyélte a döntését a bíróság előtt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: