Ellakik szó jelentése

A „ellákik” egy olyan szó, amely a bibliai héber nyelvből származik, és különböző jelentéseket hordoz. A szó eredetileg azt jelentette, hogy „szentek”, de a modern használatban gyakran a „kiválasztottak” értelmében használatos. A szó jelentése azonban a történelem folyamán változott, és többféle módon használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „ellákik” szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használják a mai napig.

Lexikológia

A szó ellakik jelentése egyfajta szabadságot ad azoknak, akik ezt alkalmazzák. Ez a szabadság azt jelenti, hogy a szó alkalmazója szabadon választhat különböző helyeket, amelyeket látogathat, és szabadon választhatja meg azokat a tevékenységeket, amelyeket szeretne végezni. Ez azt jelenti, hogy a szó ellakik használója szabadon választhatja ki, hogy mikor és hol kíván vándorolni, és milyen tevékenységeket végezhet. Ez a szabadság lehetővé teszi, hogy a szó ellakik használói különböző helyeket látogathassanak, és különböző tevékenységeket végezhessenek. A szó ellakik használói képesek lesznek a saját szabadságukat élvezni, és képesek lesznek a saját maguk által kiválasztott helyeket és tevékenységeket végezni.

Etimológia

A „ellakik” szó eredete sokáig vita tárgya volt a nyelvészek körében. Az első írásos említések a 13. századból származnak, és egy olasz költő, Dante Alighieri művéből származnak. A kifejezés a szerelemre utal, de egyes nyelvészek szerint a kifejezés eredetileg a „ebedelni” szóból származik, ami a „el” szóból és a „lakik” szóból áll, ami azt jelenti, hogy „elmenni és enni”. Az eredeti jelentés szerint a kifejezés azt jelentette, hogy „elmenni és enni”, ami azt jelentette, hogy valaki elmegy valahová és ott enni fog. Azonban a köznyelvben a kifejezés ma már a szerelemre utal.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „ellakik” jelentése többféleképpen is definiálható a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a szó „a lakások, házak stb. elhelyezésére, lakásba költözésére és bérlésére vonatkozó tevékenységre” utal. A Merriam-Webster szótár szerint a szó „a lakások, házak stb. elhelyezésével, bérlésével, bérbeadásával kapcsolatos tevékenységre” vonatkozik. A Cambridge Dictionary szerint a szó „a lakások, házak stb. bérlésére és bérbeadására vonatkozó tevékenységekre” utal. Az Urban Dictionary szerint a szó „a lakások, házak stb. elhelyezésére, bérlésére, bérbeadására és üzemeltetésére vonatkozó tevékenységre” vonatkozik.

Asszociációk

 • informatika.
 • tanulás.
 • közösség.
 • kutatás.
 • tehetséggondozás.
 • innováció.
 • technológia.

Szinonimák

Alternatívák: másik, helyettesítő, helyettesítő, társ, helyettesítő, pótlék, pótlás, kiváltás, kiegészítés, kiegészítő, helyettesítés.

Példamondatok

 1. Kérjük, hogy ellakik a szobát, mielőtt elmegy!.
 2. Tervezem, hogy ellakik a lakást szeptemberben.
 3. Az új lakók már ellakik a házat.
 4. Kérlek, hogy segíts ellakik a házat a szüleidnek!.
 5. Az őseim ellakik a falut már több mint száz éve.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: