Ellentámadás szó jelentése

A „ellentámadás” szó sokféle jelentéssel bír, amelyek a kontextustól függnek. Az egyik jelentése egy olyan támadás, amelyet a megtámadott fél indít a támadó ellen, hogy visszaszerezze elveszített területeit, vagy védelmet biztosítson magának. Az ellentámadás másik jelentése az, amikor valaki válaszul támadásba lendül a szemben álló félre. Ez a cikk a „ellentámadás” szó jelentéséről fog szólni, és bemutatja, hogyan használható a különböző kontextusokban.

Lexikológia

Szó ellentámadás egy olyan kommunikációs technika, amelyet az emberek használnak, hogy védekezzenek a támadások ellen. A szó ellentámadás egyfajta verbális harci taktika, amely segít abban, hogy az emberek kifejezhessék magukat és megvédhessék magukat a támadásoktól. Szó ellentámadás segítségével az emberek képesek lesznek arra, hogy konstruktív módon reagáljanak a támadásokra, és megvédhessék magukat a káros hatásoktól. A szó ellentámadás egy olyan kommunikációs technika, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy hatékonyan és határozottan reagáljanak a támadásokra. A szó ellentámadás lehetővé teszi az emberek számára, hogy úgy reagáljanak a támadásokra, hogy közben konstruktív módon kifejezhessék a saját nézeteiket. A szó ellentámadás segítségével az emberek képesek lesznek megvédeni magukat a támadásoktól, miközben konstruktív módon kifejezik a saját nézeteiket.

Etimológia

Az ellentámadás szó eredetének pontos megállapítása körülbelül az 1600-as évekre nyúlik vissza. Ekkor egy olasz hadvezér, Fabrizio Colonna először használta ezt a kifejezést, amikor a francia hadsereg támadását visszautasította. A hadvezér egy levelében így fogalmazott: „Mi, akiknek türelmünk már elfogyott, és akik nem kívánják elviselni a támadásokat, ellentámadásra készülünk.” Az ötlet, hogy a támadások visszautasítását ellentámadásként jelöljék, hamarosan elterjedt az egész Európában. Azóta az ellentámadás szót használják a támadások visszautasítására, a harcok visszavágására és bizonyos esetekben a támadások megelőzésére is.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint az ellentámadás szó jelentése „egy válaszlépés vagy akció, amelyet valaki végrehajt, hogy válaszoljon valakinek, akivel korábban összetűzésbe került”. Az American Heritage Dictionary szerint az ellentámadás szó jelentése „a válaszlépés, amelyet valaki megtesz, hogy visszavágjon valakinek, aki először támadott”. A Merriam-Webster Dictionary szerint az ellentámadás szó jelentése „egy válaszlépés, amelyet valaki megtesz, hogy visszavágjon valakinek, aki először támadott”.

Asszociációk

 • önvédelem.
 • küzdelem.
 • támadás.
 • védekezés.
 • katonai stratégia.
 • harc.
 • harci taktika.
 • erődemonstráció.
 • ellenséges akció.
 • fegyverhasználat.
 • csatározás.

Szinonimák

 1. Támadás.
 2. Támadó akció.
 3. Támadási művelet.
 4. Támadó lépés.
 5. Megtámadás.
 6. Ellenséges cselekmény.
 7. Agresszió.
 8. Invázió.
 9. Földcsuszamlás.
 10. Ofenzíva.

Példamondatok

at írhatok.

 1. A város ellentámadásba ment, hogy megvédje magát a támadó seregtől.
 2. Az ellentámadás elkerülhetetlen volt, ha meg akartuk őrizni a szabadságunkat.
 3. A hősies ellentámadás megmentette a falut a betolakodóktól.
 4. A támadó csapatok számára meglepetést okozott az erőteljes ellentámadás.
 5. A váratlan ellentámadás megakadályozta a befolyásunk csökkenését.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: