Elmegyógyászat szó jelentése

Az elmegyógyászat az egészségügyi szakma, amely foglalkozik az elmebetegségek diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével. Ez a szakma a pszichológia, a pszichiátria, a pszichoanalízis, a társadalmi munka és a klinikai szociális munka elemeit magában foglalja. Az elmegyógyászat célja, hogy segítsen az embereknek abban, hogy jobb életet éljenek, és megelőzzék a mentális betegségek kialakulását.

Lexikológia

Az elmegyógyászat a pszichiátriai szakterület, amely a mentális betegségek diagnosztizálására, kezelésére és megelőzésére szolgáló szakorvosi szolgáltatásokat nyújt. Az elmegyógyászat célja, hogy segítsen a mentális problémákkal küzdő embereknek, hogy jobban megértsék és kezeljék a gondjukat. Az elmegyógyászat segít megérteni a mentális betegségek okait, és a megfelelő kezelési lehetőségeket, amelyek segíthetnek a betegeknek abban, hogy jobban érezzék magukat. Az elmegyógyászat az orvosi szakma részét képezi, és a pszichiátriai szakembereknek különleges képzésük van a mentális betegségek diagnosztizálására, kezelésére és megelőzésére. Az elmegyógyászat sokféle terápiás megközelítést használ a mentális egészség javítására, beleértve a pszichoterápiát, a gyógyszeres kezelést, a családterápiát, az életmódváltást és a más kezelési lehetőségeket.

Etimológia

A szó elmegyógyászat több mint 200 éves múltra tekint vissza. Az első használatát az 1800-as években rögzítették, és sokáig kizárólag a pszichiátria szakterületére vonatkozott. Az elmegyógyászat fogalma a 19. században fokozatosan elterjedt a pszichiátriai szakmákon kívül, és ma már sokkal szélesebb körű használatot jelent. Az elmegyógyászat fogalma sokféle módon értelmezhető, és sokféle szakember foglalkozhat vele. Az elmegyógyászat szó eredeti jelentése a pszichiátriai betegek gyógyítására vonatkozik, de a szó ma már szélesebb körű használatot jelent. Az elmegyógyászat fogalma ma már a pszichológiát, a pszichiátriát, a klinikai szociális munkát és a mentális egészségügyi szolgáltatásokat is magában foglalja.

Jelentés különböző szótárakban

A szakasz jelentését a Merriam-Webster szótár adja meg, amely szerint az elmegyógyászat szó a pszichiátriai gyógyászatot jelenti. Ez a gyógyászat foglalkozik az emberek mentális és érzelmi problémáinak diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével. A pszichiátriai gyógyászat a pszichológia, a pszichoanalízis, a pszichofarmakológia, a kognitív viselkedésterápia, a munkaterápia és más terápiás módszerek együttes alkalmazását foglalja magában. Az elmegyógyászat célja az, hogy életminőséget javítson azáltal, hogy segít megérteni és kezelni a mentális és érzelmi problémákat.

Asszociációk

 • Orvos.
 • Betegség.
 • Gyógyulás.
 • Diagnózis.
 • Kórház.
 • Gyógyszer.
 • Tünetek.
 • Laboratóriumi vizsgálatok.
 • Rendelő.
 • Egészségügyi ellátás.
 • Vérvizsgálat.

Szinonimák

 1. Orvosi rendelő.
 2. Klinika.
 3. Kórház.
 4. Betegellátás.
 5. Egészségügyi szolgáltatás.
 6. Orvosi szolgáltatás.
 7. Gyógykezelés.
 8. Orvosi ellátás.
 9. Gyógyítás.
 10. Gyógyulás.

Példamondatok

 1. A hétvégén elmegyógyászatba kell mennem, hogy megbeszéljem a kérdéseimet.
 2. Az elmegyógyászatban különböző terápiás módszereket alkalmaznak a mentális egészség javítására.
 3. Az elmegyógyászat segíthet megérteni a mentális zavarokat és megoldásokat kínálni.
 4. Az elmegyógyászatban a szakemberek segítenek a betegeknek az általános mentális egészségük javításában.
 5. Az elmegyógyászatban számos olyan rendelkezéssel rendelkeznek, amelyek segítenek a betegeknek a problémáik megoldásában.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: