Elmosódik szó jelentése

A „elmosódik” szó jelentését sokan nem ismerik, pedig számos kontextusban használják. A cikkünkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentése van ennek a kifejezésnek, és hogyan alkalmazzuk helyesen. Megvizsgáljuk az elmosódás mind köznyelvi, mind pedig tudományos jelentését, és megpróbálunk konkrét példákat adni a használatához.

Lexikológia

Az elmosódás egy olyan fogalom, amely azt jelenti, hogy egy kép, hang vagy szöveg részletei elhalványulnak, elhalványulnak vagy korlátozottak lesznek. Az elmosódás olyan, mint egy homályos boríték, amelyet a különböző szövegek, hangok és képek között helyezünk, hogy megvédjük őket a külső hatásoktól. Az elmosódás segíthet abban, hogy megvédjük az információkat a kíváncsi szemek elől, és ezáltal megőrizzük a privát szféránkat. Az elmosódás lehetővé teszi számunkra, hogy csak a szükséges információkat adjuk meg, és megvédjük a személyes adatainkat a személyes adatok védelméről szóló törvények szerint. Az elmosódás lehetővé teszi számunkra, hogy csak a megfelelő információkat adjuk meg, anélkül, hogy meg kellene adnunk a teljes információt.

Etimológia

Az elmosódik szó eredete a 17. században nyúlik vissza a latin elusio szóból, ami átlagosan azt jelenti, hogy „elhalványul”. A szó először az olasz nyelvben jelent meg, és ezután terjedt el az angolban. Az elmosódik kifejezés gyakran használják ahhoz, hogy leírják, amikor egy kép, hang vagy emlék elhalványul, elhalkul, vagy elhalványul. Az elmosódik kifejezést gyakran használják a költészetben is, hogy leírják a fájdalmas emlékeket, amelyeket az idő múlásával lassan elhalványítanak.

Jelentés különböző szótárakban

A szó elmosódásának jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elmosódás „a dolgok, képek, hangok stb. közötti tiszta határok vagy éles különbségek fokozatos elvesztése”. A Merriam-Webster szerint az elmosódás „a különbségek fokozatos elhalványulása”. A Cambridge Dictionary szerint az elmosódás „a különbségek, hangok, képek stb. fokozatos elhalványulása, ami azt jelenti, hogy nem olyan jól láthatók vagy hallhatók, mint korábban”.

Asszociációk

 • Süti.
 • Sármos.
 • Sárkány.
 • Karácsony.
 • Kacagás.
 • Öröm.
 • Arcmosás.
 • Mese.

Szinonimák

 1. Megjelenik.
 2. Megjelenés.
 3. Megjelenésre kerül.
 4. Megjelenik a láthatáron.
 5. Felszínre kerül.
 6. Felszínre tör.
 7. Kitárul.
 8. Megnyilvánul.
 9. Megjelenik a színen.
 10. Felfedezhető.

Példamondatok

at írni.

 1. Az elmosódott kép alapján nehéz volt megállapítani, hogy ki is áll a fényképen.
 2. Az elmosódott írás betűi alig olvashatók.
 3. Az elmosódott színek már nem voltak egyértelműek.
 4. Az elmosódott hangokból nehéz volt megérteni, hogy mit mondtak.
 5. Az elmosódott arcvonásokból nehéz volt megismerni az illetőt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: