Elmosolyodik szó jelentése

Az elmosolyodik szó egy nagyon fontos szó a nyelvünkben. Ez egy kifejezés, amelyet gyakran használunk, hogy megmutassuk valakinek a jóindulatot és a barátságosságot. Ennek a szónak a jelentése azonban sok ember számára ismeretlen lehet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az elmosolyodik szó jelentése, és hogyan használhatjuk ezt a szót a mindennapi életünkben.

Lexikológia

A szó elmosolyodik egy olyan kifejezés, amely azt jelenti, hogy valaki megértette vagy megérezte valamit és örömmel fogadja. Az elmosolyodás egy olyan arcjáték, amelyet a személy felhív a figyelmünkre, hogy megértette, és örömmel fogadja az információt. Az elmosolyodás azt is jelenti, hogy a személy bizalmat és biztonságot érez, és kész elfogadni a kapott információt. Az elmosolyodás továbbá jelezheti azt is, hogy a személy készen áll a következő lépésre, ami az információ megosztását jelenti. Az elmosolyodás szimbolizálja a személy örömét, hogy megértette a kapott információt, és kész elfogadni azt.

Etimológia

Az elmosolyodik szó eredete sokáig rejtélyes maradt, de végül kiderült, hogy a szó eredetileg a 16. századi angolban jelent meg. A szó eredeti jelentése „megnyílik”, amit sokan úgy értelmeztek, hogy a száj és az arc mosolya. Az elmosolyodik szó lassan elterjedt az angol nyelvterületen, és végül az egyik legelterjedtebb szóvá vált. Az elmosolyodik szó ma már széles körben használatos, és sokféle kontextusban használják. Az elmosolyodik szó ma már szinte minden nyelvben megtalálható, és gyakran használják a köznyelvben.

Jelentés különböző szótárakban

Az elmosolyodik szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elmosolyodik szó jelentése „valakinek a szája széle felfelé húzódik, ami általában öröm vagy meglepetés kifejezésére szolgál”. A Merriam-Webster Dictionary szerint az elmosolyodik szó jelentése „valakinek a szája széle felfelé húzódik, ami általában öröm, meglepetés vagy szimpátia kifejezésére szolgál”. A Cambridge Dictionary szerint az elmosolyodik szó jelentése „valakinek a szája szélének felfelé húzódása, ami általában öröm vagy megelégedés kifejezésére szolgál”.

Asszociációk

 • mosoly.
 • boldogság.
 • szeretet.
 • öröm.
 • kedvesség.
 • barátság.
 • nevetés.
 • béke.
 • harmónia.

Szinonimák

 1. Mosoly.
 2. Nevetés.
 3. Csillogás.
 4. Vigyorgás.
 5. Öröm.
 6. Vigasztalás.
 7. Mosolygás.
 8. Vigasz.
 9. Boldogság.
 10. Örvendezés.

Példamondatok

 1. Amikor elmosolyodott, a szemében olyan melegség és szeretet jelent meg, amitől mindenki körülötte meghatódott.
 2. Az egész terem elcsendesedett, amikor a kisgyerek elmosolyodott.
 3. A fiú elmosolyodott, amikor meghallotta a lány szép szavakat.
 4. Amikor elmosolyodott rám, úgy éreztem, mintha egy csodálatos pillanatot élnénk át.
 5. Amikor elmosolyodott, mindenki megnyugodott, és úgy érezték, hogy minden rendben lesz.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: