Elmunkál szó jelentése

A „elmunkál” szó egy olyan kifejezés, amelyet sokan használnak, de kevesen tudják, hogy pontosan mit jelent. Ez a cikk részletesen bemutatja a „elmunkál” szó jelentését, hogy segítsen jobban megérteni ezt a kifejezést.

Lexikológia

Az elmunkál szó lexikológiája a szó használatával és értelmezésével foglalkozik. Az elmunkál szónak többféle értelmezése van, de egyetlen értelmezés köré csoportosítható. Az elmunkál szó leggyakrabban a tudományos, műszaki, számítástechnikai és üzleti területeken használt szó, amelyet az aktív, lényeges és konkrét tevékenységnek nevezünk. Az elmunkál szó leggyakrabban a tudományos, műszaki, számítástechnikai és üzleti környezetben használt szó, amelyet aktív, lényeges és konkrét tevékenységnek nevezünk. Az elmunkál szó számos területen használható, és magában foglalja a kutatást, a tervezést, a fejlesztést, a tesztelést, a tanulmányozást, a szimulációt, a programozást, a dokumentációt, a támogatást és a karbantartást. Az elmunkál szó egy olyan szó, amelyet a felhasználók számára könnyen érthető módon használnak, és amelynek értelmezése szerte a világon eltérő lehet.

Etimológia

A szó „elmunkál” eredetileg a 16. századi angolban (Old English) jelenik meg, mint „elmencian”. A szó eredete egy germán szóra, „elmunkál”ra vezethető vissza, ami egy összetett szó, amelynek jelentése „elmenni, dolgozni”. A szó első része, „el” azt jelenti, hogy „ki” vagy „el” (azaz elhagyni valamit), míg a második rész, „munkál” a munka szóból származik, amely a 16. században „munkát végezni, dolgozni” jelentett. Az eredeti szó egyesíti ezeket a két fogalmat, hogy jelentése „elmenni és dolgozni” legyen.

Jelentés különböző szótárakban

A szó elmunkálás jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elmunkálás „a művelet, amelyet az alkotó és a műalkotás közötti kapcsolat megteremtéséhez használnak”. Az American Heritage Dictionary szerint az elmunkálás „az alkotói folyamat, amely során a műalkotás megkapja a megfelelő formát és tartalmat”. Az elmunkálás szó jelentése tehát a két szótár szerint is hasonló, bár egyes szavakban eltérő. Az elmunkálás egy olyan folyamat, amely során egy alkotó által létrehozott műalkotás formáját és tartalmát képezik.

Asszociációk

Az elmunkál szó asszociációi sokfélék lehetnek. A legtöbb embernek ez a szó egyfajta mentális munkát juttat eszébe, amely magában foglalhatja a problémamegoldást, a kreatív gondolkodást, a koncentrációt és a kritikai gondolkodást. Az elmunkál szó emellett sok más szakmához is kapcsolódik, mint például a tanácsadás, a tanácsadás, a könyvelés, a mérnöki munka, a programozás és a kutatás. Az elmunkál szó ezenkívül számos pozitív érzést is felébreszthet, amelyek közé tartozik az elégedettség, a büszkeség, a siker és a siker. Az elmunkál szó ezen kívül a szorgalomra és a kitartásra is utal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a munka hatékony legyen.

Szinonimák

 1. munkálkodik.
 2. dolgozik.
 3. foglalkozik.
 4. törekszik.
 5. próbálkozik.
 6. igyekszik.
 7. áldozik.
 8. szorgalmasan dolgozik.
 9. erőfeszít.
 10. töri a fejét.

Antonímák

Az elmunkál szó antonimái közé tartoznak olyan szavak, mint a pihenés, a lazítás, a kikapcsolódás, és az üdülés. Ezek a szavak arra utalnak, hogy különböző módokon meg lehet pihenni, lazítani, és kikapcsolódni, ami segít megőrizni az egészségünket és a szellemi frissességünket. Az üdülés lehetőséget ad az embereknek arra, hogy különböző helyeken járjanak, és új környezetben töltsék el a szabadidejüket. A pihenés, a lazítás, és a kikapcsolódás segít az embereknek abban, hogy megőrizzék a mentális és fizikai egészségüket, és újra feltöltődjenek energiával. Az elmunkál szó antonimái biztosítják, hogy a személyek kiegyensúlyozott életet éljenek, ami segít megőrizni a mentális és fizikai egészségüket.

Példamondatok

 1. A munkások elmunkálták az új épületet.
 2. Az elmunkálás fárasztó volt, de a végeredmény mindenki számára elégedettséget okozott.
 3. A mérnökök elmunkálták a tervet, hogy megvalósítsák a projektet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: