Előidény szó jelentése

Az előidény egy olyan fogalom, amelyet sokan használnak a sportban és más területeken. Ez az időszak az aktív szezon előtt jelentkezik, és a sportolók és csapatok számára lehetővé teszi, hogy felkészüljenek a következő szezonra. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az előidény jelentését, annak fontosságát, valamint azt is, hogy miként használható a sikerhez.

Lexikológia

A szó előidénye egy olyan nyelvi koncepció, amely megadja a szó jelentését. A szó előidénye az a kontextuális környezet, amely alapján a szó jelentése meghatározható. A szó előidénye a szó szemantikai kontextusát jelenti, amely körülöleli a szót, és nagyban befolyásolja annak jelentését. A szó előidényét olyan tényezők határozzák meg, mint a szó előző kontextusa, összetétel, definíció, használat, stb. A szó előidénye a szó jelentésének alapja, és segít megérteni, hogy a szó miként változik a különböző kontextusokban.

Etimológia

A kifejezés „előidény” először a 16. században jelent meg a nyelvben, mint a szólásokban, amelyeket a közép-európai népek használtak ahhoz, hogy jelezzék, hogy a hagyományos időszakok, mint a tavasz, nyár, ősz és tél, előttük vannak. Az előidény szó eredete a latin előző szóból származik, amelynek jelentése „előtt” vagy „elő”. A szó eredetileg arra utal, hogy a közép-európai népek időszakokat szántak a mezőgazdasági munkákra, mint például a vetés és aratás, amelyeket a hagyományos évszakok megelőztek. Az előidény szó használata azóta elterjedt a világ más részein is, és számos kultúrában használják a mezőgazdasági munkákhoz kapcsolódó időszakok megnevezésére.

Jelentés különböző szótárakban

Előidény (vagy előszezon) egy olyan időszak, amelyet a sportokban használnak a versenyek előtt, hogy felkészítsék a csapatokat a versenyekre. Az előidény szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az előidény szó jelentése „az a szezon, amelyet a versenyek előtt tartanak sportolóknak, csapatoknak, hogy felkészüljenek a versenyekre”. A Merriam-Webster szótár szerint az előidény szó jelentése „az a szezon, amelyet a sportokban használnak a versenyek előtt, hogy felkészítsék a csapatokat a versenyekre”. A Collins English Dictionary szerint az előidény szó jelentése „az a szezon, amelyet a sportokban használnak a versenyek előtt, hogy felkészítsék a csapatokat a versenyekre”.

Asszociációk

 • Nyári szezon.
 • Sportesemények.
 • Szabadidős tevékenységek.
 • Kedvezményes vásárlások.
 • Új kollekciók.
 • Újabb évad.

Szinonimák

 1. Koraőszi.
 2. Előző szezon.
 3. Előző év.
 4. Télen előtti.
 5. Előzmény.
 6. Közelmúlt.
 7. Előző időszak.
 8. Megelőző.
 9. Előző periódus.
 10. Előző rendszer.

Példamondatok

 1. Az előidényben sok új játékost igazolt a csapat.
 2. Az előidényben a csapat jelentős fejlődést ért el.
 3. Az előidényben a csapat nagy nyomás alatt dolgozott.
 4. Az előidényben a csapat sikeresen teljesítette a céljait.
 5. Az előidényben a csapat több mérkőzést is megnyert.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: