Előjáték szó jelentése

A kifejezés „előjáték” sokféle jelentést hordozhat, attól függően, hogy melyik kontextusban használjuk. A szó azonban általában a szexuális együttlétek előtti tevékenységre utal, amely olyan fizikai és érzelmi közelséget teremt, amely elősegíti a szexuális kielégülést. Ez a cikk részletesen megvizsgálja a „előjáték” szó jelentését, beleértve a szexuális és nem szexuális kontextusokban való használatát.

Lexikológia

A lexikológia az a tudomány, amely a szavak jelentését és használatát tanulmányozza. Az előjáték szó lexikológiája azt jelenti, hogy megvizsgáljuk, hogyan használják a kifejezést a különböző nyelvekben, és hogyan jelenti a kifejezés különböző kontextusokban. Az előjáték szó jelentése és használata szorosan kapcsolódik az összetett szavakhoz és mondatokhoz. Például, ha azt mondjuk, hogy „az előjáték fontos része a játéknak”, akkor azt jelenti, hogy az előjáték a játék szerves része, és nélküle a játék nem fog működni. Ugyanígy, ha azt mondjuk, hogy „az előjáték a játék előtti pillanatokat jelenti”, akkor azt jelenti, hogy az előjáték az a pillanat, amikor a játékosok felkészülnek a játékra, és elkezdik a feladatok megoldását.

Etimológia

Az előjáték szó eredete a 16. században nyúlik vissza, amikor a középfranciák használták az „avant-jeu” szót, ami magyarul annyit tesz, hogy „előző játék”. A szó eredeti jelentése azonban nem feltétlenül játékra utalt, hanem a közönség szórakoztatását célzó előadásokra. A szó azóta számos módon változott, és ma már inkább az intim együttlét előjátékára utal, ami lehet akár érintés, csók, szexuális játékok, stb.

Jelentés különböző szótárakban

Az előjáték szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az előjáték „egy olyan esemény, amely valamire készíti fel a résztvevőket; egy előkészítő cselekvés”. A Cambridge English Dictionary szerint az előjáték „képzett, amit valaki tesz valami más előtt, hogy azt könnyebbé tegye vagy jobban élvezhessék”. Mindkét szótár egyetért abban, hogy az előjáték a későbbi események előkészítését, vagy a résztvevők felkészítését jelenti.

Asszociációk

Az előjáték szó sokféle asszociációt vált ki. Az egyik a szó szexuális kontextusában történő felhasználása. Az előjáték egy olyan tevékenység, amely a szexuális együttlét előtt történik, és amely általában az egymásra hangolódást és az izgalmat segíti elő. Az előjáték egyfajta játék, amely sokféle formában jelenhet meg, beleértve a szóbeli csábítást, a testi érintést, a kényeztetést és az erotikus masszázst. Az előjáték fontos szerepet játszik abban, hogy felkészítse a feleket a közösülésre, és segít abban, hogy a szexuális együttlét élvezetesebbé váljon mindkét fél számára.

Szinonimák

 • prelude.
 • overture.
 • introduction.
 • preamble.
 • foreplay.
 • prologue.

Antonímák

Az előjáték szó antonimái magukban foglalják azokat a fogalmakat, amelyek az előjáték ellentétét képviselik. Az antonimák között megtalálhatóak a következő szavak és kifejezések: befejezés, vég, lezárás, zárlat, végső, végső megoldás, lezárás, befejező lépés, befejező szakasz és lezárás. Ezek az antonimák jelzik, hogy az előjáték a házasság, a kapcsolat, a projekt vagy bármilyen egyéb közös tevékenység előtti időszakot jelenti, míg a befejezés, a vég, a lezárás és a zárlat a tevékenység befejezését jelentik.

Példamondatok

 • Meg kell adnunk a játéknak egy jó előjátékot, mielőtt elkezdenénk.
 • A jó előjáték fontos a játék élvezetesebbé tételéhez.
 • Az előjáték során a játékosoknak lehetőségük van megtanulni a játékszabályokat.
 • A játék előjátéka segíthet a játékosoknak abban, hogy jobban megismerjék egymást.
 • Az előjáték segít a játék felpörgetésében, hogy mindenki élvezze a játékot.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: