Előkerít szó jelentése

A „előkerít” szó egy olyan kifejezés, amely sokféle értelmezésre adhat okot. A kifejezés elsődleges jelentése az, hogy valamit kutatni, kutatni, kutatni vagy kutatni. Ugyanakkor számos további jelentése is van, amelyeket a következő cikk részletesebben vizsgál.

Lexikológia

Szó előkerítés egy olyan eljárás, amelynek során egy szót, kifejezést vagy kifejezést kutatunk a nyelvi kontextusban. Ezt az eljárást általában azoknak az embereknek használják, akik új szavakat tanulnak, vagy akik egy adott szó vagy kifejezés jelentését keresik. A szó előkerítés lehetővé teszi, hogy meghatározzuk, hogyan használják a szavakat és kifejezéseket a konkrét helyzetekben. Az előkerítés során általában forrásokat használunk, mint például szótárak, nyelvészeti összefoglalók, nyelvészeti tanulmányok és más nyelvi források. A szó előkerítés során megvizsgáljuk, hogy a szó milyen kontextusokban használják, és megpróbáljuk megérteni a szó jelentését.

Etimológia

Az előkerít szó eredete a 16. századra nyúlik vissza, amikor a köznyelvben használták a kerítés szót, hogy leírják a kerítéssel határolt területet. Az előkerít szó eredetileg egy kerítés előtt álló helyet jelentett, amelyet a kerítés védett a külső behatolóktól. A kerítés eredetileg védő funkciót töltött be, és az előkerít szó használatával ezt a funkciót tükrözte. Az előkerít szó eredetének egy másik elmélete szerint az előkerít szó egy összekevert szócska, amely a korabeli nyelvhasználatban használatos két szóból, az elő és a kerítés szóból származik. Az elő szó jelentése az előtte, az előtér, míg a kerítés szó jelentése a kerítéssel határolt terület. A két szó együttes használatával az előkerít szó jelentése tehát az előtér, amelyet a kerítés véd.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „előkerít” egyike azon szavaknak, amelyeket a legtöbb szótárban megtalálhatunk. Az Oxford Szótár szerint az előkerítés „a földet, a füvet vagy más növényeket elválasztó kerítés, amelyet először építettek”. Az American Heritage Dictionary szerint az előkerítés „egy olyan kerítés, amelyet először építettek, hogy megvédjék egy területet a szél, a madarak és más állatok ellen”. A Webster’s Dictionary szerint az előkerítés „egy olyan kerítés, amelyet először építettek, hogy megvédjék egy területet a szél, a madarak és más állatok ellen”. Az előkerítés jelentése tehát abban áll, hogy egy olyan kerítést építenek, amely megvédi a területet a szél, a madarak és más állatok ellen.

Asszociációk

 • kutatás.
 • nyomozás.
 • feltárás.
 • megfigyelés.
 • szemrevételezés.
 • kutakodás.
 • kutatómunka.
 • kombinálás.
 • összekapcsolás.

Szinonimák

1. felkutat; 2. feltár; 3. kimutat; 4. megtalál; 5. megkeres; 6. meglel; 7. szerez; 8. szűr; 9. ás; 10. ásás.

Példamondatok

 1. Az ügyész megpróbálta előkeríteni az áldozatnak a titkosított dokumentumokat.
 2. Az újságírók különböző forrásokból próbálták előkeríteni a titkos információkat.
 3. A nyomozók mindent megtettek, hogy előkerítsék a bűncselekmény elkövetőjét.
 4. A rendőrök sokáig próbálták előkeríteni a lopott kincset.
 5. Az ügyvédek megpróbálták előkeríteni az ügyfélük számára az igazságot.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: