Előkerül szó jelentése

Az előkerül szó egy olyan szó, amelyet gyakran használnak a nyelvben, de sok embernek nincs tisztában a pontos jelentésével. A cikk részletesen elmagyarázza, hogy mi az előkerül szó jelentése, és hogyan használhatjuk a mindennapi nyelvben. Az olvasók megtudhatják, hogyan használhatják ezt a szót másokkal való kommunikációjukban, és hogyan tudják megérteni, ha mások használják ezt a szót.

Lexikológia

A lexikológia fogalma szerint a lexikológia a szavak, kifejezések és mondatok jelentésének vizsgálatával foglalkozó tudomány. Ez egy olyan tudomány, amely a szavak és kifejezések jelentését, szerkezetét, alakját és használatát vizsgálja. A lexikológia kutatási területei közé tartozik a szóalaktan, a szókincs és a szóhasználat. A lexikológia alapvető célja, hogy megértsük a nyelv használatának szabályait és azokat a kontextusokat, amelyekben a szavak és kifejezések használatosak. A lexikológia segít megérteni, hogyan alakulnak ki a szavak és kifejezések, hogyan változik a jelentésük, és hogyan fejlődnek az újabb szavak és kifejezések. A lexikológia segít megérteni a szavak és kifejezések kulturális jelentését is.

Etimológia

Az előkerül szó etimológiája a latin előkerül szóból származik, melynek jelentése „előjönni, előbukkanni”. A szót először a 16. században találjuk meg a nyomtatott szövegekben. Az előkerül szót akkor használták, amikor valami előbukkan, előjön, vagy előkerül a rejtett helyéről. Az előkerül szót általában arra használják, hogy valamit megtaláljanak, ami korábban el volt rejtve. Az előkerül szót különböző kontextusokban használják, például amikor valaki előkerül egy elhagyott házból, előkerül egy bűncselekmény helyszínéről vagy előkerül egy rejtett bizonyítékból.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentését megvizsgálva, előkerül szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint előkerül szó jelentése „felbukkan, megjelenik, feltűnik”, míg az Urban Dictionary szerint „megjelenik; megjelenik, hogy segítsen valakinek”. A Merriam-Webster szótár szerint a szó jelentése „megjelenik; felfedezésre kerül”. A Cambridge Dictionary szerint a szó jelentése „feltűnik; megjelenik, hogy segítsen valakinek”. Minden szótár egyetért abban, hogy a szó jelentése valamilyen felfedezésre, megjelenésre vagy segítségre vonatkozik.

Asszociációk

A szó „előkerül” számos asszociációt vált ki az emberekben. Sokan a kalandos kincsvadászatokra asszociálnak, amikor a kincsvadászok különböző helyeken keresik a rejtett kincseket. Mások a felfedezés, a feltárás és a meglepetés örömére asszociálnak, amikor egy rég elfeledett tárgy vagy hely kerül elő a hosszú évek óta elfelejtett helyéről. Az előkerülés fogalma még mindig sokak számára örömöt okoz, mert ez egy olyan folyamat, amely meglepetéseket hozhat és új felfedezéseket tesz lehetővé.

Szinonimák

 1. Megjelenik.
 2. Felszínre kerül.
 3. Felbukkan.
 4. Előáll.
 5. Felfedeződik.
 6. Előtűnik.
 7. Megmutatkozik.
 8. Megtűnik.
 9. Kiderül.
 10. Megjelen.
 11. Felfedezhető.

Antonímák

A szó „előkerül” antonimái közé tartozik a „elrejtőzik”, „elbújik” és „elrejti magát”. Ezek a szavak azt jelentik, hogy valami vagy valaki eltűnik, elrejtőzik, elbújik vagy elrejti magát. Ezek a szavak arra utalnak, hogy valami eltűnik, elrejtőzik, elbújik vagy elrejti magát, ami azt jelenti, hogy nem látható, vagy könnyen elkerülhető. Ezeknek a szavaknak a használata arra utal, hogy valami vagy valaki elrejtőzött, elbújt, elrejtette magát, és nem könnyen elérhető.

Példamondatok

 1. Az előkerült dokumentumok bizonyították, hogy a vádlott nem tehető felelőssé a bűncselekményért.
 2. Az előkerült tárgyak segítettek megoldani a bűnesetet.
 3. Az előkerült szemtanúk vallomása alapján a bűnöző elítéltetett.
 4. Az előkerült fotók bizonyították, hogy a rendőrök megfelelően jártak el a helyzet kezelésében.
 5. Az előkerült bizonyítékok alapján a nyomozók egyértelműen következtetni tudtak a bűncselekményekre.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: