Előmunkás szó jelentése

A „előmunkás” szó egy olyan fogalom, amely a munka világában használatos. A fogalom meghatározza a munka bizonyos fázisainak előkészítését, amelyeket a munkát elvégző személynek el kell végeznie. Ez a cikk részletesen megvizsgálja, hogy mi a „előmunkás” szó jelentése, valamint hogy milyen munkákat jelenthet, és milyen szerepet játszhat a munkavégzésben.

Lexikológia

Szó előmunkások olyan szakemberek, akik segítenek az írásbeli kommunikációban. Ők segítenek a szöveg összeállításában és szerkesztésében a célok elérése érdekében. Szó előmunkások általában az írásban szakértők, akik segítenek a szöveg megírásában, szerkesztésében és végső formájában. Ők megvizsgálják a szöveget, hogy meghatározzák, milyen célokat kívánnak elérni, és azt is, hogy milyen közönség célcsoportjához szól. Ezután szöveget írnak, amely segíti a célok elérését, és amelyet a célcsoport megért. Ezután a szöveget szerkesztik, hogy biztosítsák, hogy a szöveg tiszta, egységes és könnyen érthető legyen. Az előmunkások általában megvizsgálják a szöveget a helyesírás, a nyelvtan és a stílus szempontjából is. Az előmunkások segítenek az írásbeli kommunikációban, hogy biztosítsák, hogy a szöveg megfelelően kifejezze a célokat, és hogy a célcsoport megértse.

Etimológia

A „előmunkás” szó eredete sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Az első írásos emlék a szóra a 12. században található, amikor az előmunkásokat a középkori mesterek és mesteremberek segítségére használták. Az előmunkások a mesterekhez és mesteremberekhez csatlakoztak, és néhány hétig, vagy akár hónapokig is velük dolgoztak. Az előmunkások a mesterek által megadott utasítások szerint dolgoztak, és a mesterek által megadott anyagokból készítették el a termékeket. A mesterek és mesteremberek segítségével az előmunkások a mesterek szerint dolgoztak, és sokkal gyorsabban tudtak termékeket előállítani. Az előmunkások sokféle munkát végeztek, beleértve a fémmegmunkálást, a kőfaragást, a bútorkészítést, a kézműves munkát és a szövést. Az előmunkások segítségével a mesterek gyorsabban tudtak termékeket előállítani, és nagyobb mennyiségben tudtak eladni.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban az előmunkás szó jelentése „egy olyan személy, aki egy folyamatban részt vesz, de nem kapja meg a végterméket”. Az előmunkások számos szektorban dolgoznak, és számos munkahelyen. Az előmunkások gyakran részt vesznek a termékek előállításában, amelyeket mások több lépés után fejeznek be. Az előmunkások gyakran olyan munkát végeznek, amely szükséges a termékek előállításához, de nem kapják meg a végterméket. Például egy bútortervező, aki előkészíti a faanyagot a bútorok előállításához, de nem fejezi be a bútorokat, előmunkás. Az előmunkások számos iparágban dolgoznak, beleértve az autógyártást, a textilipart, a kozmetikumokat, az élelmiszereket és a számítógépes hardvereket.

Asszociációk

 • építkezés.
 • fizikai munka.
 • rakodás.
 • felkészülés.
 • felügyelet.
 • szervezés.
 • alapozás.
 • előkészítés.
 • tervezés.
 • készülődés.
 • előkészületek.
 • előkészítő munka.
 • előmunkálatok.

Szinonimák

 1. Előkészítő.
 2. Előkészítő munkás.
 3. Előmunkás.
 4. Előmunkálatok.
 5. Készítő.
 6. Előkészítő munka.
 7. Előkészítői munka.
 8. Előkészítő feladatok.
 9. Előkészítői feladatok.
 10. Előkészítői tevékenység.

Példamondatok

 1. A munkások előmunkásként felkészítették a területet a következő projektre.
 2. Az előmunkások több órát dolgoztak, hogy előkészítsék a helyszínt a rendezvényre.
 3. Az előmunkások szorgalmasan dolgoztak, hogy előkészítsék a szükséges anyagokat.
 4. Az előmunkások megpróbálták megkönnyíteni a munkások munkáját az új projekt előkészítésében.
 5. Az előmunkások sokat dolgoztak, hogy előkészítsék a helyszínt a város új szökőkútjának megnyitására.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: