Előrajzik szó jelentése

Az előrajzolás egy olyan rajzolási technika, amely lehetővé teszi, hogy a rajzolók különböző részleteket és árnyalatokat lássanak a kész rajzon. A technika segítségével a rajzolók könnyebben tudnak előre tervezni, hogy milyen hatást érnek el a kész művükkel. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az előrajzolás fogalmát, és megvizsgáljuk, hogyan használható a rajzolásban.

Lexikológia

Szó előrajzolás azt jelenti, hogy előre megtervezzük, hogy hogyan fogunk egy adott szót használni, mielőtt elkezdenénk írni vagy beszélni róla. Az előrajzolás segíthet abban, hogy konkrét képet kapjunk egy szó jelentéséről és annak, hogy hogyan illeszkedik a többi szóhoz. Az előrajzolás hasznos lehet azoknak, akik új nyelveket tanulnak, mivel segíthet megérteni a szavak jelentését és hogyan illeszkednek más szavakhoz. Az előrajzolás jó módszer a szövegértés és a szövegértés fejlesztésére is. Az előrajzolás segíthet abban, hogy jobban megértsük a szöveget és jobban megértsük a szöveg összefüggéseit.

Etimológia

Az előrajzolás szó eredetének megértéséhez először meg kell vizsgálnunk a szó eredeti jelentését. A szó eredetileg a francia „pre-dessiner” szóból származik, amelynek jelentése „előzetesen rajzolni”. A szó a 19. században kezdett elterjedni, és azóta azt jelenti, hogy előzetesen rajzolni egy tervet, amelyet később kidolgozhatunk. Az előrajzolás előnye, hogy segít a tervezőknek, hogy megtartsák a tervezés folyamatának átláthatóságát, és könnyebbé teszi a következő lépések megtervezését. Az előrajzolás lehetővé teszi számunkra, hogy megtervezzük a folyamatokat, és előre lássuk, milyen végeredményre számíthatunk.

Jelentés különböző szótárakban

Az előrajz szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az előrajz „a rajzoláshoz vagy a szerkesztéshez használt előzetes vázlat”. A Cambridge Dictionary szerint az előrajz „egy rajz vagy ábra, amelyet a művész először készít, mielőtt részletesebb rajzot készítene”. A Collins Dictionary szerint az előrajz „egy rajz vagy ábra, amelyet a művész először készít, hogy megmutassa a művészeti alkotás alapjait”. Az Oxford Dictionary szerint az előrajz „egy ábrázolás, amelyet a művész először készít, mielőtt részletesebb rajzot készítene”.

Asszociációk

 • tervrajz.
 • mélyépítés.
 • szerkezeti rajz.
 • kivitelezési rajz.
 • szabványosítás.
 • méretezés.
 • vezérlés.
 • költségbecslés.

Szinonimák

 1. Előzetes sémák.
 2. Összefoglaló diagramok.
 3. Képzelt ábrák.
 4. Képzeletbeli térképek.
 5. Előre megtervezett szituációk.
 6. Eredeti ábrák.
 7. Ipari tervrajzok.
 8. Vizualizációk.
 9. Previsualizációk.
 10. Kreatív diagramok.

Példamondatok

 1. Az előrajzok segítségével a tervezők meg tudják határozni a méreteket és az alapformákat.
 2. Az előrajzokat a tervezők használják ahhoz, hogy kialakítsák a végleges dizájnt.
 3. Az előrajzok segítségével a tervezők gyorsabban tudják megvalósítani az ötleteiket.
 4. Az előrajzok felhasználása lehetővé teszi a tervezők számára, hogy pontosabb méretekkel dolgozzanak.
 5. Az előrajzok segítenek a tervezőknek abban, hogy előre lássák a kész termék végső megjelenését.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: