Előreugrik szó jelentése

Az előreugrik szó jelentése egy kifejezés, amelyet gyakran használnak a szórakoztató iparban, a játékokban, a sportban és más szituációkban. Ez a kifejezés egy olyan tevékenységet jelent, amelyet gyorsan és hatékonyan végeznek. A cikk részletesen megvizsgálja, hogy milyen módon lehet előreugrani, és hogyan lehet ezt a képességet fejleszteni.

Lexikológia

Szó előreugrik egy olyan fogalom, amely lehetővé teszi, hogy a gondolkodás és a cselekvés egy adott helyzetben előrehaladhasson. Ez az eljárás gyakran használható ahhoz, hogy előrejelezzük a következményeket egy cselekvésnek, és hogy elkerüljük a későbbi problémákat. A szó előreugrik olyan, mint egy előrejelzés, amely segít a döntéshozatalban, és segít arra, hogy megértsük, mi történik a jövőben. A szó előreugrik segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy előre lássák a piaci trendeket, és időben reagáljanak azokra. Az előreugrás segítségével a vállalkozások képesek lesznek felkészülni a következő lépésre, és a lehető legjobb döntéseket hozni a jövőben.

Etimológia

A „előreugrik” szó eredetét az angol nyelvben találjuk meg. A „forejump” szó az angolban a „előreugrik” jelentéssel bír, ami a „előreugrás” jelentéssel van összefüggésben. A „forejump” szó eredete a 12. század közepén vezethető vissza. Ekkoriban a „forejump” szót használták arra, hogy jelölje a „előreugrás” egyik formáját. A „forejump” szó eredete azonban még ennél is régebbre nyúlik vissza, a 9. század közepére. A „forejump” szó akkoriban a „előreugrás” jelentéssel bírt, és arra használták, hogy jelölje a „előreugrás” egyik formáját.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése előreugrik a különböző szótárakban. A Merriam-Webster szótár szerint előreugrik, mint „előre lépni, előrehaladni, vagy előre haladni a többi között”. A Cambridge szótár szerint előreugrik, mint „előrehaladni, előrehaladni, vagy előrehaladni a többi között”. A Oxford szótár szerint előreugrik, mint „előrehaladni, előrehaladni, vagy előrehaladni a többi között”. Mindegyik szótár egyetért abban, hogy előreugrik, mint „előrehaladni, előrehaladni, vagy előrehaladni a többi között”. A szó jelentése tehát meglehetősen közös a különböző szótárakban.

Asszociációk

 • ugrál.
 • ugrás.
 • lendület.
 • robbanás.
 • szökés.
 • szaladás.
 • repülés.
 • szárnyalás.
 • siker.
 • győzelem.

Szinonimák

 1. előrehalad.
 2. ugrani.
 3. előrejut.
 4. előrehaladás.
 5. fejlődés.
 6. előrelép.
 7. előrehaladni.
 8. átugrani.
 9. továbbhalad.
 10. előbbre lép.

Példamondatok

 1. A vadász előreugrott, hogy elkerülje a farkas támadását.
 2. A kislány előreugrott, hogy elkapja a repülő papírszárnyút.
 3. A kutya előreugrott, hogy megtalálja a labdát.
 4. Az atléta előreugrott, hogy átugorja az akadályt.
 5. A bohóc előreugrott, hogy meglepje a nézőket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: