Előtámad szó jelentése

Az előtámadás egy olyan stratégiai manőver, amelyet a háborúban használnak. Ez egy olyan taktika, amelynek célja, hogy megelőzzön egy ellenséges támadást, és előnyhöz juttassa a saját csapatait. Az előtámadás számos formában megnyilvánulhat, és az adott helyzettől függően eltérő stratégiákat alkalmazhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az előtámadás fogalmát, és megvizsgáljuk, hogyan különböznek a különböző típusú előtámadások.

Lexikológia

Az előtámadás egy olyan harci stratégia, amelyet a háborús csatákban használnak. Az előtámadás lényege, hogy a támadók előnyben részesítik a támadást a védelem előtt. Ez azt jelenti, hogy a támadók megpróbálják megelőzni a védelmet, és a lehető leggyorsabban megtámadni a védőket. Az előtámadások gyakran nagy számú erőforrást igényelnek, és a támadóknak gyors döntéseket kell hozniuk ahhoz, hogy sikeresen végrehajthassák őket. A legtöbb harcban az előtámadások segítenek a támadóknak, hogy gyorsan előnybe kerüljenek, és megakadályozzák a védőknek, hogy készüljenek fel a támadásra. Az előtámadások segítenek az esetleges veszteségek csökkentésében is, mivel a támadók gyorsan kontrollálhatják a harcteret, és megakadályozhatják a védőknek, hogy további erőforrásokat küldjenek a harcba.

Etimológia

A „előtámad” szó eredete több mint 500 évre nyúlik vissza. Az angol nyelvben ez a szó először 1520-ban jelent meg, mint „fore-taken”. Ezt a kifejezést eredetileg azokra a katonákra használták, akik először támadtak a többi katonával szemben. A kifejezés azóta is használatos, de jelentése megváltozott. Ma azt jelenti, hogy valaki vagy valami előzetesen támad, tervszerűen, a támadás közbeni taktikák kialakításával. Ez a kifejezés gyakran használatos a diplomáciai, politikai és gazdasági konfliktusokban, de az online világban is.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „előtámadás” jelentése általában azt jelenti, hogy egy csoport, egy személy, vagy egy ország támadást kezdeményez egy másik csoport, személy, vagy ország ellen. Ez a támadás közvetlenül a támadó fél részéről jön létre, anélkül, hogy a támadott félnek bármiféle figyelmeztetése lenne. Az előtámadások gyakran háborús támadások, amelyek gyakran a támadott fél váratlanul érik. Az előtámadások kockázatai magasak, mivel a támadott félnek gyakran nincs elég ideje a védekezésre.

Asszociációk

 • harc.
 • támadás.
 • védekezés.
 • mozgás.
 • sebesség.
 • ügyesség.
 • készség.
 • agresszió.
 • célzás.
 • stratégia.
 • összpontosítás.
 • összefogás.

Szinonimák

 1. Aggodalomra ad okot.
 2. Előrejelzés.
 3. Előzékenység.
 4. Előzetes támadás.
 5. Előrehaladás.
 6. Előregondolás.
 7. Előrevetítés.
 8. Figyelemfelhívás.
 9. Figyelmeztetés.
 10. Megelőzés.
 11. Prédázás.
 12. Riasztás.
 13. Támadás előtt.
 14. Támadás előzménye.
 15. Váratlanul támad.

Példamondatok

 1. Az előtámadások a csapat játékának fontos részét képezik.
 2. Az előtámadások segíthetnek a csapatnak abban, hogy megszerezze a labdát és átvegye az irányítást a játékban.
 3. Az előtámadások gyors és agresszív játékot igényelnek a csapattól.
 4. Az előtámadások a csapat stratégiájának fontos részei.
 5. Az előtámadások segíthetnek abban, hogy megszerezzék a labdát és gyorsan támadjanak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: