Elővéd szó jelentése

Az „elővéd” szó egy olyan fogalom, amelyet sok ember nem ismer. Ez azt jelenti, hogy bizonyos események előtt védő intézkedéseket teszünk, hogy megelőzzük a problémákat, amelyek megjelenhetnek. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy milyen jelentése van az „elővéd” szónak, és hogyan lehet alkalmazni az elővédelemhez.

Lexikológia

A lexikológiai elővéd szó egy szó, amelyet a nyelvészek használnak arra, hogy leírják a szavak egymás közötti kapcsolatát. Ez azt jelenti, hogy egy szó kapcsolatban áll más szavakkal, amelyek közös jelentéssel rendelkeznek, és ezek a szavak a lexikológiai elővéd szóban megjelennek. Például, ha valaki azt mondja, hogy „felhős”, akkor az elővéd szó a „felhő”, mert az egy olyan szó, amelyet használnak arra, hogy leírják a felhős jelentését. Az elővéd szót használják arra is, hogy megmagyarázzák, miért használnak bizonyos szavakat egymással. Például, ha valaki azt mondja, hogy „a nyár forró”, akkor az elővéd szó a „forró”, mert az egy olyan szó, amelyet használnak arra, hogy leírják a nyár jelentését.

Etimológia

Az elővéd szó eredete a latin elővéd, ami ‘előző védelmet’ jelent. Közvetlenül a latinból származik a prae- és a vindex szavakból, amelyek együtt a ‘védelmező’ jelentéssel bírnak. A szó először a 18. században jelent meg az angol nyelvben, amikor az angolok „elővédő”-nek nevezték azokat a rendőröket, akik az út menti bűnözőket figyelték. Az elővéd szót ma már sokféleképpen használják a nyelvben, és sokféle kontextusban használják. Az elővéd szó leggyakrabban a védelmet jelentő személyekre, intézményekre, rendszerekre vagy tárgyakra utal. Például az elővéd szót használhatjuk arra, hogy leírjuk a rendőrségi védelmet, a védelmi rendszereket, amelyek megvédhetik egy várost, vagy akár egy otthon védelmi rendszerét is.

Jelentés különböző szótárakban

Az elővéd szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elővéd szó „egy olyan szó, amelyet a jogi szabályozó hatóságok, a pártok vagy a társadalom bizonyos személyekhez, intézményekhek vagy javakhoz való jogának védelmére használnak”. A Merriam-Webster szótár szerint az elővéd szó „egy olyan szó, amelyet az adott jogrendszer védelmére használnak, hogy megakadályozzák a jogosulatlan használatot”. A Cambridge Dictionary szerint az elővéd szó „egy olyan szó, amelyet olyan jogosult személyek használnak, akiknek joguk van a jogosultság védelmére, hogy megakadályozzák a jogosulatlan használatot”.

Asszociációk

Az elővéd szó asszociációi számos dolgot jelenthetnek. Az elővéd lehet egy olyan személy, aki fizikailag védi magát és másokat az erőszakos támadásoktól. Az elővéd lehet egy olyan szabályozási rendszer, amely a közösség biztonságát hivatott szolgálni. Az elővéd lehet egy típusú biztosítás, amely segít abban, hogy megvédje magát és másokat a károk és a személyi sérülések ellen. Az elővéd lehet egy olyan jogi eljárás, amely védelmet nyújt azok számára, akik jogosulatlanul szembesülnek bármely szintű büntető eljárással. Az elővéd lehet egy olyan előírás, amely segít megvédeni a költségvetést a meghatározott költségek változásaitól. Az elővéd lehet egy olyan típusú termék, amely segít megvédeni a cégek és a vállalkozások értékeit a piaci ingadozásoktól. Az elővéd lehet egy olyan eljárás, amely segít megvédeni a környezetet a káros hatásoktól. Az elővéd lehet egy olyan szabályozási rendszer, amely segít megvédeni a közösségeket az erőszaktól és számos más káros hatástól.

Szinonimák

 1. Megelőzés.
 2. Védelem.
 3. Önvédelem.
 4. Proaktív védelem.
 5. Prevenció.
 6. Anticipáció.
 7. Megelőző intézkedések.
 8. Előzetes védelem.
 9. Elővigyázatosság.
 10. Óvintézkedések.

Antonímák

Az elővéd szónak számos antonimája van, köztük: veszélyeztetés, kockázatvállalás, kockázatvállalás, veszélyeztetés, kockázatvédelem, kockázatkezelés, biztonsági intézkedések, védelem nélkül hagyás, óvatlanság és kockázatok elhanyagolása. Ezek az antonimák azzal a céllal jöttek létre, hogy az emberek megértsék, milyen különbség van az elővéd és a veszélyeztetés között. Az elővéd olyan intézkedések, amelyek megelőzik a bajokat, míg a veszélyeztetés olyan intézkedések, amelyek kockázatot jelentenek a biztonságra. A kockázatvállalás egy olyan döntés, amelyet meg kell tenni, hogy kihasználjuk egy bizonyos kockázatot, míg a kockázatkezelés egy olyan folyamat, amely segít csökkenteni a kockázatokat, és elősegíti a biztonságot. Végül, a biztonsági intézkedések olyan intézkedések, amelyek segítenek megvédeni a biztonságot, és csökkenteni a kockázatokat.

Példamondatok

készítése:

 1. A szülők elővédő intézkedésekkel igyekeztek megóvni a gyereket a káros hatásoktól.
 2. A biztonságos internetezés érdekében szükség van az elővédő szoftverek telepítésére.
 3. Az elővédő intézkedések bevezetésével megpróbálták megelőzni a baleseteket.
 4. Az elővédő mechanizmusok segítségével megelőzhető a tolvajlás.
 5. Az elővédő intézkedések segítségével megelőzhető a károkozás.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: