Előzetes szó jelentése

A „előzetes” szó egy igen fontos szerepet tölt be a nyelvünkben – ez a szó jelentése és használata szorosan összefügg a különböző kultúrákban és kontextusokban. A bevezetőben megvizsgáljuk, hogy a „előzetes” szó milyen módon jelenik meg a különböző nyelveken és kultúrákban, és hogy milyen szerepet tölt be a nyelvünkben.

Lexikológia

Az előzetes szó lexikológiája a nyelvészek számára a nyelvészeti elemzés egyik alapvető része. Az előzetes szó lexikológiája a nyelvi elemek, mint például a szavak, a szókapcsolatok és a nyelvi jelek, szókincsét és szintaxist vizsgálja. Az előzetes szó lexikológiája azt vizsgálja, hogy a nyelvi elemek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, hogyan használják őket a beszélők, és hogyan alakítják őket a különböző nyelvi környezetekben. A nyelvészek kutatásaik során gyakran használják a szótárakat, hogy meghatározzák a szavak jelentését, összetételét és használatát. Ez a kutatás lehetővé teszi számukra, hogy megértsék, hogyan működnek a nyelvi elemek, és hogyan alakítják őket a különböző nyelvi környezetekben.

Etimológia

A szó „előzetes” egy latin szóból ered, amely „prae” és „video” szavakból áll. A „prae” eredetileg „elő” jelentést takar, míg a „video” jelentése „látni”. Az egyesített szó jelentése tehát „előzetes látás” vagy „előzetes megtekintés”. A szó gyakran használatos a filmek és más műfajok esetében, hogy a közönség megismerkedhessen az alkotással, mielőtt elkezdenék megnézni azt. Előzeteseket gyakran különböző médiafelületeken, például a televízióban, a rádióban és az interneten is játszanak, hogy felkeltse az érdeklődést.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentését a különböző szótárakban előzetesnek nevezzük. Az előzetes szó jelentése azt jelenti, hogy az adott kifejezés jelentése az adott nyelvben, annak szóhasználatában, szokásos jelentését jelenti. Az előzetes szó jelentése különbözik a szó használatától, mivel egy szó használata szituációfüggő. Például egy szó jelentése a társalgásban más lehet, mint a szerkesztésben.

Asszociációk

Az „előzetes” szó sokak számára a filmekhez kötődik. Az előzetesek azok a rövid, általában 1-2 perces videók, amelyeket a filmes stúdiók készítenek a filmek bemutatásához és promóciójához. Ezek a videók különféle képsorokat és jeleneteket tartalmaznak a filmekből, és az embereknek lehetőséget adnak, hogy egy rövid betekintést kapjanak a filmek világába. A jó előzetesek segítenek a nézőknek abban, hogy eldöntsék, hogy megnézik-e a filmet vagy sem. Az előzeteseknek számos más asszociációja is van, például az üzleti projektekhez kapcsolható előzetesek, amelyek segítenek a befektetőknek abban, hogy megértsék a projekt lényegét és a potenciális hasznokat.

Szinonimák

 • Preview.
 • Forecast.
 • Advance.
 • Premonition.
 • Anticipation.
 • Prospective.
 • Prospect.
 • Prognosis.
 • Prefiguration.

Antonímák

Az előzetes egy olyan szó, amely a várakozás, a fenntartás vagy a kötelezettségvállalás feltételeit jelenti. Az előzetes szó antonimája a végleges, amely véglegesíti a feltételeket, és megerősíti a vállalásokat. Míg az előzetes általában a várakozások kifejezésére szolgál, a végleges a kötelezettségek teljesítésére vonatkozik. A végleges szó arra utal, hogy a vállalások véglegesek, és nem módosíthatók. Ez azt jelenti, hogy a szerződő felek kötelezettséget vállalnak, és bizonyos feltételek teljesítéséhez kötik a vállalásaikat.

Példamondatok

 • A filmelőzetes alapján úgy tűnik, hogy ez lesz az év egyik legjobb mozija.
 • A filmelőzetes nagyon izgalmasnak tűnt, így gondoltam, hogy meg kell néznem.
 • Az előzetes alapján úgy gondolom, hogy ez egy nagyon szórakoztató film lesz.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: