Elsőhetes szó jelentése

A „elsőhetes” szó egy általánosan használt kifejezés, ami az első heteket jelöli a születés után. Ez a kifejezés sokféleképpen használható, és egyes embereknek más jelentése van. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az elsőhetes szó jelentése, és milyen előnyei vannak annak, ha ezt a kifejezést használjuk.

Lexikológia

A szó elsőhetes a számítógépes programozási nyelvekben használt fogalom, amelyet a programozók arra használnak, hogy kifejezzék, hogy egy adott változó első használatakor milyen értéket fog felvenni. Ez a fajta változótípus egy olyan változó, amelynek a kezdeti értékét a programozónak kell megadnia. A szó elsőhetes különösen hasznos lehet olyan programok esetében, amelyeknek több változója van, amelyeknek az értékeit egymáshoz kell kötni. A szó elsőhetes lehetővé teszi, hogy a programozó a változók értékeit egymáshoz kösse, mielőtt a program futna, így biztosítva, hogy a program helyesen működjön.

Etimológia

Az elsőhetes szó eredete többféleképpen magyarázható. Az egyik legvalószínűbb magyarázat az, hogy a szó eredetileg a latin hebdomadát jelentette, amely azt jelentette, hogy „hetente”. A hebdomada szó egyébként a hebdomás szóból származik, ami maga is a görög hebdomádés szóból származik, ami egy hétre utal. A hebdomás szó a hét napos naptárra utal, amelyet a görögök használtak. A hebdomadát a középkorban használták a heti liturgikus ünnepek, mint például a hétfői nyitó ünnepség, a szerdai és a pénteki szentmisék meghatározására. A hebdomadát egyébként az egyházban használták a szentírási tanulmányok meghatározására is.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elsőhetes szó egy olyan szó, amelyet az emberek gyakran használnak, de amelynek pontos jelentése nem mindig világos. A Merriam-Webster szerint az elsőhetes szó egy szó vagy kifejezés, amelynek jelentése nem világos, mivel azt csak a kontextusban értelmezhetjük. A Cambridge Dictionary szerint az elsőhetes szó egy olyan szó, amelynek jelentése nem világos, és csak a környezetből állapítható meg.

Asszociációk

 • tanulás.
 • iskola.
 • kötelező.
 • szülői értekezlet.
 • új osztálytársak.
 • jegyzetek.
 • tesztek.
 • szünetek.
 • kollégium.

Szinonimák

 1. hetedik.
 2. hetedik hét.
 3. egyhetes.
 4. első alkalom.
 5. első nap.
 6. kezdeti.
 7. hétfő.

Példamondatok

 1. Az iskolában elsőheteseknek van saját osztályuk.
 2. Az elsőheteseknek egy különleges könyvtárat biztosítunk.
 3. Az elsőheteseknek egy speciális tanáruk van, aki segíti őket a tanulásban.
 4. Az elsőheteseknek szigorú szabályokat kell betartaniuk.
 5. Az elsőheteseknek különleges könyveket kell olvasniuk.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: