Elszámolás szó jelentése

Az elszámolás egy olyan könyvelési folyamat, amely segít a vállalkozásoknak a működésük során felmerülő költségek, bevételek és eszközök nyomon követésében. Ez az eljárás segít a vállalkozásoknak abban, hogy pontos képet kapjanak a pénzügyi állapotukról, és hogy megfelelően menedzseljék a bevételeiket és kiadásaikat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az elszámolás szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan segíti a vállalkozásokat a sikeres működésben.

Lexikológia

A szó elszámolás azt jelenti, hogy a pénzügyi számvitelben egy számlázási eljárás, amely lehetővé teszi két számla közötti pénzáramlás rögzítését. A szó elszámolás lehetővé teszi, hogy a pénzügyi számlák közötti átutalásokat és egyéb tranzakciókat részletesen nyomon követhessenek, és ezáltal biztosítsák a számlázási folyamatok pontos és korrekt végrehajtását. A szó elszámolás általában a két számlázási fél közötti megállapodás alapján történik, amely lehetővé teszi a pénzügyi tranzakciók közötti teljes transzparenciát. A szó elszámolása lehetővé teszi, hogy a számlázási folyamatok között a két számlázási fél közötti egyensúlyt fenntartsák, és biztosítsák, hogy a tranzakciók rendben és korrekt módon zajlanak.

Etimológia

Az elszámolás szó eredete több mint kétezer évre nyúlik vissza. Az első feljegyzés a szóról az ógörög szövegekben található, amelyek közül az első a 4. században íródott. A görög szó, amelyből az elszámolás szó származik, a „logizomai” szó volt, amelynek jelentése „számolni”, vagy „leírni”. Ez a szó a görög logizomai szóból származik, amely azt jelenti, hogy „számolni”. A görög szó a latin szóból, a „computare” szóból származik, amely magában foglalja az „elszámolás” jelentését. A szó, amelyből az elszámolás szó származik, olyan szavakból áll, mint a „computare”, amely azt jelenti, hogy számolni, és a „ponere”, amely azt jelenti, hogy összehasonlítani. A két szó összekapcsolódva azt jelenti, hogy összehasonlítani és számolni.

Jelentés különböző szótárakban

Elszámolás szó jelentése a különböző szótárakban sokféleképpen meghatározható. A Merriam-Webster szótár szerint „elszámolás” azt jelenti, hogy egy személy, cég vagy intézmény állít elő egy részletes beszámolót az elmúlt időszakban elvégzett munkájáról, költéseiről vagy bevételeiről. A Cambridge English szótár szerint „elszámolás” azt jelenti, hogy egy személy vagy cég áttekintést ad arról, hogy mi történt a múltban, és hogy milyen bevételei és kiadásai voltak. Az Oxford English szótár szerint „elszámolás” azt jelenti, hogy egy személy, cég vagy intézmény részletes beszámolót készít az elmúlt időszakban elvégzett munkájáról, költéseiről vagy bevételeiről.

Asszociációk

 • könyvelés.
 • kifizetés.
 • költségvetés.
 • számlázás.
 • bizonylatok.
 • bankszámla.
 • közös kassza.
 • számlálás.
 • átutalás.
 • átvétel.

Szinonimák

 1. számvetés.
 2. összeszámolás.
 3. összegzés.
 4. számolás.
 5. kimutatás.
 6. összegzése.
 7. felmérés.
 8. megállapítás.
 9. könyvelés.
 10. végösszeg.

Példamondatok

 1. Az elszámolás már elkezdődött, de még nincs vége.
 2. Az elszámolás előtt mindenki ellenőrizze a számlákat.
 3. A vállalat elszámolási rendszere nagyon bonyolult.
 4. A bankok rendszeresen elszámolnak a befektetőknek.
 5. Az elszámolás teljesen automatizált folyamat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: