Eltestál szó jelentése

Az eltestál szó egy régi magyar kifejezés, melynek jelentése korántsem egyértelmű. Az alábbi cikk részletesen bemutatja, hogy mire is használták ezt a szót, és hogyan változott a jelentése az évszázadok során.

Lexikológia

Szó eltestálás a közösségi média világában olyan fogalom, amely azt jelenti, hogy valaki elfordítja a figyelmét egy témáról vagy személyről. A szó eltestálás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szűrjék a tartalmat, amit látnak, és csökkentsék a kívánt felhasználók, csoportok vagy témák megjelenítésének gyakoriságát. Az eltestálás segít a felhasználóknak abban, hogy ne kelljen látniuk a tartalmat, amit nem szeretnének látni, és megkönnyíti a célzott tartalom megtalálását. Az eltestálás segíthet csökkenteni a negatív érzéseket, és segíthet az információs zaj csökkentésében is. A szó eltestálás segíthet megőrizni a felhasználók személyes adatait, és megvédheti őket a kívánatos tartalmaktól.

Etimológia

Az eltestál szó eredete bizonyosan északi eredetű. Az eltestál szó először a német nyelvben jelent meg, amely eredetileg „elten” szóból származik. A szó eredeti jelentése „eltávolítani, eltávolítani, elkülöníteni”. Az eltestál szó eredete azonban sokkal korábbra nyúlik vissza, mint a német nyelv. Az eltestál szó egy északi nyelvből származik, amely a skandináv nyelvek közé tartozik. A szó eredeti jelentése „elválasztani, elkülöníteni”. A skandináv nyelvekből származó eltestál szót először a vikingek használták, amikor azt mondták, hogy el kell választaniuk a jót a rossztól.

Jelentés különböző szótárakban

A szó eltestál minden szótárban a következőképpen van definiálva: „Az eltestál szó a magyar nyelvben egy olyan kifejezés, amelyet a személyek használnak arra, hogy valakit elutasítsanak, vagy megváltoztassanak valamilyen álláspontjaiban. A kifejezés gyakran használatos akkor, amikor valaki nem tudja elfogadni, hogy mások másképp gondolkodnak. Az eltestál lehet egy közvetlen vagy személytelen megjegyzés, egy állítás vagy egy cselekedet, amelyet valaki másra irányít.”.

Asszociációk

 • előkészítés.
 • próba.
 • kísérlet.
 • vizsgálat.
 • teszt.
 • felmérés.
 • ellenőrzés.

Szinonimák

 1. megvizsgál.
 2. ellenőriz.
 3. kipróbál.
 4. tesztel.
 5. szemlél.
 6. átvizsgál.
 7. feltérképez.
 8. kísérletez.
 9. kutat.
 10. jár utána.

Példamondatok

 1. Nem tudom, hogy eltestál ebből a helyzetből.
 2. Azt hiszem, hogy eltestáltam a vizsgát.
 3. Nem tudom, hogy eltestál-e az előírt határidőig.
 4. Nem tudom, hogy eltestáltam-e a kihívást.
 5. Úgy érzem, hogy eltestáltam a követelményeket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: