Eltussol szó jelentése

A „eltussol” szó sokféleképpen használható, de minden esetben jelentése ugyanaz: elrejteni, elfedni vagy elhallgatni valamit. Ez a szó számos kontextusban használatos, és a következő cikk részletesen bemutatja a szó jelentését és használatát.

Lexikológia

Szó eltussolásának konkrét jelentése, hogy valamit elrejteni, elhallgatni vagy elfedni. Ez lehet egy személyes információ, egy tény, egy esemény vagy bármi más, ami kínos, bizonytalan vagy személyesen érintő. Ez lehet egy kényes téma, amelyet a felek nem akarnak megosztani, vagy egy személyes titok, amelyet a személy nem szeretne megosztani másokkal. Az eltussolás olyan módszer, amely segít megvédeni a személyes információkat, és megakadályozhatja azok visszaélését. Az eltussolás segít megőrizni a személyes információk biztonságát, és megakadályozhatja, hogy mások visszaéljenek az adatokkal.

Etimológia

A „eltussol” szó eredete a XVI. században kezdődött. Az eredeti szó, amelyből a „eltussol” szó képződött, a latin „tutela” volt. A „tutela” szó jelentése védelmet, megőrzést jelent. A szó eredeti használata arra utal, hogy valamit rejtve tartanak, vagy eltussolnak, hogy megvédjék azt a külső hatásoktól. Az első írásos említés a szóról egy 16. századi angol dokumentumban található, amelyben a szó arra utal, hogy valamit rejtve tartanak, vagy eltussolnak, hogy megvédjék azt a külső hatásoktól. Azóta a szó sokféleképpen használatos, leggyakrabban arra, hogy valamit elrejtsünk, vagy eltussoljunk.

Jelentés különböző szótárakban

A szó eltussol jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az eltussol szó azt jelenti, hogy „leplezni, elrejteni, elfedni valamit”. A Merriam-Webster Dictionary szerint az eltussol szó azt jelenti, hogy „elhallgattatni, elfedni, elrejteni”. A Cambridge Dictionary szerint az eltussol szó azt jelenti, hogy „elhallgattatni, elrejteni, elfedni”. A Collins Dictionary szerint az eltussol szó azt jelenti, hogy „elrejteni, elhallgattatni, elfedni”.

Asszociációk

 • szeretet.
 • család.
 • boldogság.
 • öröm.
 • béke.
 • harmónia.
 • szabadság.

Szinonimák

 1. Előkelő.
 2. Kiválóság.
 3. Tökéletes.
 4. Felsőbbrendűség.
 5. Magas rangú.
 6. Kivételes.
 7. Különleges.
 8. Prémium.
 9. Kiváltság.
 10. Különleges jogok.

Példamondatok

 1. Eltussol az igazság, hogy megvédje a családtagokat.
 2. A vezetőség eltussolta az ügyet, hogy elkerülje a botrányt.
 3. Az áldozatok eltussolták a történteket, hogy elkerüljék a büntetést.
 4. Az állam eltussolta a bűncselekményeket, hogy elkerülje a következményeket.
 5. A politikusok eltussolták a visszaéléseket, hogy megőrizzék a tekintélyüket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: