Elvakar szó jelentése

Az elvakarás egy olyan viselkedés, amelyet a kutyák és más állatok gyakran használnak, hogy kifejezzék stresszüket, fáradtságukat vagy érzelmeiket. Ez a viselkedés sokféle formában jelenik meg, és az elvakarás szó jelentése sokféleképpen értelmezhető. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az elvakarás szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk azt ahhoz, hogy jobban megértsük a kutyák viselkedését.

Lexikológia

Az „elvakar” kifejezés egy olyan kifejezés, amely gyakran használatos a gesztusok és a testbeszéd kifejezésére. Az elvakarás egy olyan gesztus, amikor az ember két ujját a fejéhez viszi, és elkezdi vakarászni. Ez a gesztus általában arra utal, hogy az illetőnek nincs ötlete, és nem tudja, milyen választ adhat egy adott kérdésre. Az elvakarás gyakran arra is utal, hogy az illető zavarba van, és nem tudja, hogyan reagáljon a helyzetre. Az elvakarás egy olyan gesztus, amely gyakran használatos akkor, amikor egy személy nem tudja, hogyan fejezze ki magát.

Etimológia

A szó elvakar származik a 15. században használt angol szóból, a „scratch” szóból. A „scratch” szó eredetileg a „krákogás” szóból származik, amely egy olyan hang, amelyet a karmok vagy a körmök karcolása okoz. Az elvakar szót használják arra, hogy jelölje a karcolásokat, amelyeket bőrünkön elvégzünk, amikor égő érzésünk van, vagy amikor az allergiás reakciók miatt viszketünk. Az elvakar szó a mai napig használatban van, és az emberek szinte mindenhol használják, hogy jelöljék a karcolásokat, amelyeket bőrünkön elvégzünk, amikor viszketünk.

Jelentés különböző szótárakban

Az elvakar szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elvakar szó „a bőrt vagy a bőr alatti szövetet szándékosan és gyakran erőszakosan a köröm, fog vagy más eszköz segítségével karcolja, vagy vakarja”. A Merriam-Webster szótár szerint az elvakar szó „az emberi bőrt vagy a bőr alatti szövetet olyan módon karcolja, vakarja vagy rágja, ami különösen súlyos bőrirritációt okoz”. Míg az elvakar szó szorosan kapcsolódik a viszketéssel, a szótárak szerint az elvakarás magában foglalja a bőr szándékos és gyakran erőszakos megkarcolását is.

Asszociációk

 • szerelem.
 • boldogság.
 • romantika.
 • ölelés.
 • csók.
 • öröm.
 • béke.
 • szeretet.
 • bizalom.
 • kapcsolat.

Szinonimák

 1. Gentleman.
 2. Nobleman.
 3. Lord.
 4. Squire.
 5. Knight.
 6. Baron.
 7. Earl.
 8. Marquis.
 9. Duke.
 10. Prince.

Példamondatok

 1. A szakember elvakarva a fejét, nem tudta, hogyan oldja meg a problémát.
 2. Az elvakarás az egyik módja annak, hogy kifejezzük a stresszt.
 3. Az elvakarás jelezheti az idegességet vagy a dühöt is.
 4. Az elvakarás hatása alatt a férfi nyugtalanul mozgott a helyén.
 5. Az elvakarás visszatartotta őt attól, hogy megszólaljon a tanácskozáson.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: