Elválasztás szó jelentése

A „elválasztás” szó jelentése többféleképpen értelmezhető. Az elválasztás a különböző dolgok, események vagy összefüggések fizikai, mentális vagy érzelmi megkülönböztetését jelenti. Elválasztással kapcsolatban számos kontextusban használják, beleértve a társadalmi, politikai és gazdasági elválasztásokat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „elválasztás” szó jelentését, és részletesen elemezzük a különböző kontextusokban használt értelmezéseket.

Lexikológia

Szó elválasztás egy olyan szövegformázási eljárás, amelynek célja a szavak és a kifejezések közötti elválasztás. Ez a technika segít a szöveg olvashatóbbá tételében, mivel könnyebbé teszi a szavak kijelölését. A szó elválasztásnak többféle módja is van, amelyek között a leggyakoribb a szóközök használata. A szóközök segítségével a szöveg olvashatóbbá válik, és megkönnyíti a szavak kijelölését. Más módszerek is léteznek, mint például a kötőjelek használata, de a szóközök a leggyakoribbak.

Etimológia

A szó „elválasztás” eredete a latin „separatus” szóval kapcsolatos. A „separatus”-ból származó szó eredetileg a „különválasztás” vagy „különválasztás” értelemben használatos volt. A „separatus” szó eredete a „se plus parare” kifejezésből származik, amelyet a latin „se” (nem) és a „parare” (készíteni) szavakból állítottak össze. Az „elválasztás” kifejezés ezután a későbbi középkori latinban is megjelent, mint a „separatio” szó, amelyet azoknak a személyeknek a különböző módokon történő elválasztására használtak. A „separatio” szó ezután a 14. században megjelent az angol nyelvben, mint a „separacioun” szó, amely azóta is használatos. A „separacioun” szó eredete a középkori latinban használt „separare” szóból származik, amelynek jelentése „különbözővé tenni”, „különválasztani” vagy „elválasztani”.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban megadott jelentés szerint, a „elválasztás” szó jelentése a következő: „Valami két dolog közötti fizikai, szellemi, vagy érzelmi távolság, amelyet általában valamilyen határ jelöl ki.” A jelentés mögött álló alapfogalom az „elkülönítés”, ami azt jelenti, hogy két dolog közötti különbség, amelyet valamilyen határ jelöl ki. Ez a határ lehet fizikai, mint például egy határvonal a két ország között, de lehet szellemi, érzelmi vagy spirituális is. A határ meghatározhatja, hogy milyen kapcsolatokat lehet kialakítani a két dolog között, és hogy milyen szabályok vonatkoznak a kapcsolatokra. A határ a két dolog közötti kapcsolatok szabályait és korlátait is meghatározhatja.

Asszociációk

 • tagolás.
 • szegregálás.
 • osztás.
 • különbségtétel.
 • szétválasztás.
 • különválasztás.
 • határolás.
 • differenciálás.
 • különböztetés.

Szinonimák

Szétválasztás, elkülönítés, elkülönítetés, elhatárolás, különválasztás, megkülönböztetés, megosztás, szétválasztás, szétválasztatás, szétválasztódás, szétválasztódik.

Példamondatok

 1. Az elválasztás a két ország közötti határon történt.
 2. Az elválasztás megakadályozta a két ország közötti kapcsolatok fejlődését.
 3. Az elválasztás miatt a két ország közötti kommunikáció szinte lehetetlen.
 4. A határon átívelő elválasztás komoly konfliktust okozott.
 5. Az elválasztás által okozott feszültség még ma is érezhető.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: