Elvilágiasodik szó jelentése

Az elvilágiasodás egy olyan folyamat, amely a világban élő emberek életében jelentkezik, amikor a gondolkodásmódjuk és értékrendjük eltávolodik a vallási és spirituális értékektől. Ez a távolodás vezethet a személyes élet és a közösségi élet lényegének megváltozásához, és ezáltal az egyén és a társadalom számára is változásokat okozhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az elvilágiasodás fogalmát, és megvizsgáljuk, hogy milyen hatással van az emberek életére.

Lexikológia

A lexikológia a szavak jelentésének és értelmezésének tanulmányozását jelenti. A lexikológiai elemzés során megvizsgáljuk, hogy az adott szó hogyan változik a különböző kontextusokban és milyen új jelentéseket nyer. Az elvilágiasodik szó lexikológiai jelentése a következő: „elmélyülni egy olyan világba, amely messze áll a valóságtól”. A szó eredetileg a spirituális szférában használatos, de ma már többféle kontextusban használják. Így például akkor használják, ha valaki egy művészeti alkotásba merül el, vagy élvezetet talál egy általa kedvelt tevékenységben. Az elvilágiasodik szó egy olyan fogalom, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy elhagyják a mindennapi élet problémáit, és egy olyan légkörbe merüljenek el, amelyben csak ők és a kedvenc tevékenységük van.

Etimológia

Az elvilágiasodik szó eredetét a görög eredetű „apó” szóból származik, ami „távoli” jelentéssel bír. A szó eredetileg a görög mitológiában használt kifejezés volt, amely a hősök életének végét jelölte. A szót először a 16. században használták a költészetben, ahol a hősök hősi halálával kapcsolatos szimbolikus utalásokat jelentette. Az elvilágiasodik szó átvétele az angolba a 17. században történt, amikor a szót újra használták a hősök hősi halálával kapcsolatos szimbolikus utalásokkal. A szó eredeti jelentése ebben az időben az „elmúlás” jelentéssel bírt.

Jelentés különböző szótárakban

A szó elvilágiasodik jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az elvilágiasodik szó jelentése „az, amikor valaki elfordul a világi életétől, hogy közelebb kerüljön Istenhez”. A Merriam-Webster szerint az elvilágiasodik szó jelentése „az, amikor valaki elfordul a világi életétől, hogy teljesebben szentelje magát Istennek”. A Cambridge English Dictionary szerint az elvilágiasodik szó jelentése „az, amikor valaki elfordul a világi életétől, hogy elkötelezze magát Istennek és a vallásának”.

Asszociációk

Az elvilágiasodás egy olyan folyamat, amelyben az emberek elveszítik a kapcsolatot a természettel, és egyre inkább a technológia felé fordulnak. Az elvilágiasodás egyre nagyobb problémát okoz az emberiség számára, mivel csökkenti a közvetlen kapcsolatot a természettel, ami nélkülözhetetlen a környezeti egészség és a jólét szempontjából. Az elvilágiasodás emellett károsan befolyásolja az emberek mentális egészségét is, ami azt eredményezi, hogy az emberek kevésbé képesek élvezni a természetes környezet adta előnyöket és örömöket. Az elvilágiasodás különböző asszociációkat vált ki a társadalomból, és sokan vélik úgy, hogy a technológia túlzott használata előbb-utóbb katasztrofális következményekkel járhat.

Szinonimák

 1. Változik.
 2. Átalakul.
 3. Fejlődik.
 4. Mélyül.
 5. Módosul.
 6. Megváltozik.
 7. Transzformálódik.
 8. Kibontakozik.
 9. Fejlődik.
 10. Alakul.

Antonímák

Az elvilágiasodás egy olyan folyamat, amelynek során egy ember elveszíti a kapcsolatot a természettel és a vallással, és inkább a modern technológiához és a városi életmódhoz köti magát. Az elvilágiasodás antonimái magukban foglalják a vallásosodást, a természetközelséget, a hagyományos életmódot és a kulturális örökséget. Ezek a fogalmak azt jelentik, hogy az emberek visszatérnek a természetes környezethez, a valláshoz és a hagyományos életmódhoz, és megpróbálják megőrizni a kulturális örökségüket. Ezek a fogalmak azzal is járnak, hogy az emberek jobban megbecsülik a természeti erőforrásokat, és több figyelmet fordítanak a környezeti változásokra.

Példamondatok

 1. Az elvilágiasodott éjszakában a csillagok fénye még szélesebbnek tűnt.
 2. A közelgő ünnepek légköre elvilágiasodott, ahogy a fények megjelentek.
 3. A lányok egy elvilágiasodott táncot jártak a parkban.
 4. Az elvilágiasodott városokban a fények sokkal szebbek voltak.
 5. A gyerekek szerettek volna egy elvilágiasodott kirándulást tenni.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: