Elzeng szó jelentése

A kifejezés „elzeng” sokak számára ismeretlen lehet, de annak jelentése egyszerűbb, mint gondolnánk. Az elzeng kifejezés egyfajta fizikai jelenséget jelöl, amikor a hang hullámok elterjednek a levegőben. Az elzengés olyan természetes fizikai jelenség, amely körülveszi a hangforrásokat, és azokat körülöleli. Az elzengésnek köszönhetően a hangok egyenletesen terjednek a környezetben, és még hosszabb ideig hallhatók.

Lexikológia

A szó elzeng egy metafora, amely arra utal, hogy az elhangzott szavak valamilyen módon fennmaradnak a levegőben, akár a hangok, akár az érzelmek, amelyeket hordoznak. Az elzengés azt jelenti, hogy a szavak vagy az érzelmek, amelyeket kifejezünk, tovább élnek, és átadhatók másoknak. Így a szó elzengése egyfajta közvetítés, amely lehetővé teszi, hogy az üzenet továbbításra kerüljön a közösségben. Ez az érzés sokféle formában élhet, beleértve a szavakat, amelyeket kimondunk, a tetteket, amelyeket teszünk, és a kapcsolatokat, amelyeket kialakítunk.

Etimológia

A kifejezés „elzeng” eredete a 16. században vezethető vissza. Az eredeti jelentése „hosszú, folyamatos hang, amelyet a híres szónokok és prédikátorok használtak a nagy nyilvános szerepléseik során”. Az elzeng kifejezés leírja a hosszú, folyamatos beszédtechnikát, amelyet a szónokok és prédikátorok használtak arra, hogy elérjék a hallgatóságukat. Az elzeng technikát számos más módon is használják, beleértve a színházi előadásokat, a politikai üzeneteket és még a költészetet is. Az elzeng technikája ma is népszerű, és sok más területen is alkalmazzák, beleértve a közéleti beszédeket, a média- és public relations-eseményeket, a személyes előadásokat, és még a tanítást is.

Jelentés különböző szótárakban

A „elzeng” szó jelentése a különböző szótárakban különböző lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az elzeng szó jelentése „felhangzó, halkan, közvetlenül érzékelt hangokat jelent, amelyeket a levegőben lévő részecskék által létrehozott rezgések okoznak”. A Cambridge Dictionary szótár szerint az elzeng szó jelentése „egy hang, amelynek eredete nem ismert, és amelyet a levegőben lévő részecskék által létrehozott rezgések okoznak”. A Collins szótár szerint az elzeng szó jelentése „egy hang, amelynek eredete nem ismert, és amelyet a levegőben lévő részecskék által létrehozott rezgések okoznak”. Az Oxford szótár szerint az elzeng szó jelentése „hang, amelyet a levegőben lévő részecskék által létrehozott rezgések okoznak, és amelynek eredete nem ismert”.

Asszociációk

 • város.
 • piac.
 • színes.
 • áru.
 • árverés.
 • üzletek.
 • sétálóutca.
 • szórakozás.
 • kultúra.
 • közösség.
 • látnivalók.

Szinonimák

 1. Jutalom.
 2. Ajándék.
 3. Bónusz.
 4. Gratuláció.
 5. Jutalmazás.
 6. Kárpótlás.
 7. Kompenzáció.
 8. Ösztönzés.
 9. Prémium.
 10. Segítség.

Példamondatok

 1. Az elzengő zene szépen szólt a templomban.
 2. A hegyekben elzengő ének boldoggá tette a tájat.
 3. Az elzengő hangok a falakon visszhangoztak.
 4. A kastélyban elzengő léptek hangja szinte félelmetes volt.
 5. Az elzengő dalok egy új világot tártak fel előttünk.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: