Emberfajta szó jelentése

Az emberfajta szó sokféleképpen értelmezhető, és mindenki máshogy használja. A szó jelentése függ a kontextustól, a kultúrától, a társadalmi elvárásoktól és a tudományos definícióktól. Ez a cikk megvizsgálja a szó jelentését a történelemben, a tudományban, a filozófiában és a politikában.

Lexikológia

Az emberfajta az emberi fajt jelenti, amely a Földön élő összes emberi fajból áll. Az emberfajta az emberi faj egyetlen, közös eredetét képviseli, és magában foglalja a különböző etnikai csoportokat, amelyek a földgolyó minden részén megtalálhatók. Az emberfajta azonosítja az emberi faj közös jellemzőit, mint például a beszéd, a testalkat és a kulturális hagyományok. Az emberfajta azonban több mint csak egy általánosított fogalom: magában foglalja a különböző etnikai csoportok és kultúrák egyedi sajátosságait is. Az emberfajta meghatározza az emberi faj közös jövőjét, és segít azzal, hogy megértsük, hogyan alakítják az emberek a világot.

Etimológia

Az emberek a „emberfajta” szót már több ezer éve használják. Az eredetét az ógörögökre vezetik vissza, akik a „anthropos” szót használták, ami azt jelenti, hogy „ember”. Az ógörögök ezt a szót használták arra, hogy leírják az emberek közös jellemzőit, beleértve az intelligenciát, az empátiát és a kreativitást. Az ógörögökön kívül a rómaiak is használták ezt a szót, de az ő nyelvükben a „homo” szót használták, ami ugyanazt jelenti. Az ógörög és római kultúra befolyása nyomán a „emberfajta” szó az idők során egyre népszerűbbé vált, és ma már sok különböző nyelven használják.

Jelentés különböző szótárakban

Az emberfajta szó jelentése változó lehet a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint az emberfajta jelentése „egy olyan csoport, amelyet egy közös vonásokkal rendelkező emberek alkotnak, akik egymással szembeni kölcsönös előnyökkel rendelkeznek”. A Webster’s New World College Dictionary szerint az emberfajta jelentése „azoknak az embereknek a csoportja, akik egy adott személyiség, kultúra vagy biológiai jellemzők alapján egymással rendelkeznek”. A Cambridge Dictionary szerint az emberfajta jelentése „egy csoport, amelyet egy közös vonásokkal rendelkező emberek alkotnak, akik egymással szembeni kölcsönös előnyökkel rendelkeznek”.

Asszociációk

 • kertészet.
 • szőlészet.
 • borászat.
 • szőlő.
 • fajtamix.
 • szőlőfajta.
 • szőlőcsonkítás.
 • szőlőtermesztés.
 • szőlőszemek.

Szinonimák

 1. Fajták.
 2. Típusok.
 3. Variációk.
 4. Változatok.
 5. Fajták.
 6. Fajtájúak.
 7. Fajta-típusok.
 8. Fajta-változatok.
 9. Fajta-alakzatok.
 10. Fajta-szerkezetek.

Példamondatok

 1. A kutyaemberfajta a legkedveltebb a családok körében.
 2. A különböző emberfajták között sokféle szokásokat találhatunk.
 3. Az emberfajta lassan fejlődik, de még mindig nagyon összetett.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: