Emberismeret szó jelentése

Az emberismeret a kognitív pszichológia egyik alapvető területe, amely az emberek közötti interakciók, kapcsolatok és viselkedések megértésére és elemzésére fókuszál. Az emberismeret fogalma magában foglalja az emberek tulajdonságainak, motivációinak, szociális kapcsolatainak és interakcióinak megértését. Az emberismeret fogalma jelentősége abban rejlik, hogy segít abban, hogy jobban megértsük az embereket, és hogy jobban megértsük, hogyan működik az emberi kapcsolatok és viselkedések.

Lexikológia

Az emberismeret szó lexikológiája egy olyan terület, amely a személyek közötti kapcsolatok és interakciók tanulmányozására irányul. Ez a tudományos ág a szociális pszichológia, a szociálpszichológia, a szociális kutatás, a szociális pszichológiai kutatás, a szociológia és a szociálpszichológiai kutatások ötvözéséből származik. Az emberismeret szó lexikológiája többek között a következő témákat tanulmányozza: a személyes kapcsolatok meghatározásához szükséges kompetenciák, a szociális kompetenciák, a kommunikációs készségek, a szociális érzékenység, a szociális szerepek, az interperszonális készségek, a szociális szabályok és elvárások, valamint a szociális kontextusok. Az emberismeret szó lexikológiája különösen fontos akkor, amikor a személyek együttműködnek, és hatást gyakorolnak egymásra. Az emberismeret szó lexikológiája segíthet megérteni, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy sikeres és hatékony együttműködést teremtsenek, valamint azt is, hogy milyen szabályokat és elvárásokat kell betartani ahhoz, hogy a kapcsolatok sikeresek és tartósak legyenek.

Etimológia

A szó „emberismeret” eredetét a görög nyelvbe vezethetjük vissza, ahol az „anthropos” szó jelentése „ember”. A szó eredeti jelentése „az emberek tudománya”, amely az emberek viselkedését, gondolkodását és érzelmeit jelenti. Az „anthropos” szó eredete a görög „anthropos” szóból, amely magában foglalja az „anthropos” jelentését, amely „ember”. Az „anthropos” szót a görög „anthropos” szóból származtatták, amely magában foglalja az „anthropos” jelentését, amely „ember”. Az „anthropos” szót a görög „anthropos” szóból származtatták, amely magában foglalja a „anthropos” jelentését, amely „ember”. A „anthropos” szó eredete a görög „anthropos” szóból, amely magában foglalja az „anthropos” jelentését, amely „ember”. Az „anthropos” szó eredete a görög „anthropos” szóból származtatott, amely magában foglalja az „anthropos” jelentését, amely „ember”.

Jelentés különböző szótárakban

Az emberismeret szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az emberismeret „a pszichológia, a szociológia és más tudományok által tanulmányozott viselkedési és személyiség-szerkezeteket jelenti”. A Merriam-Webster szótár szerint az emberismeret „az emberek viselkedésének és személyiségének átfogó ismerete”. Az American Heritage Dictionary szerint az emberismeret „az emberek viselkedésének és személyiségének átfogó megértése”. Az emberismeret tehát egy olyan tudomány, amely az emberek viselkedésének és személyiségének átfogó megértését célozza.

Asszociációk

Az emberismeret az emberek közötti kapcsolatok megértésének és kezelésének tudománya. Az emberismeret elsajátításával a tanulók képesek lesznek megérteni, hogy hogyan működnek a különböző emberek, és hogyan lehet köztük együttműködésre késztetni őket. Az emberismeret segíthet a tanulóknak abban is, hogy jobban megértsék magukat, és jobban kezeljék saját érzelmeiket. Az emberismeret segíthet a tanulóknak abban is, hogy jobban megértsék a másik ember gondolkodásmódját, és jobb kapcsolatokat alakítsanak ki másokkal. Az emberismeret segíthet a tanulóknak abban is, hogy jobban megértsék mások szükségleteit és vágyait, és jobb módokon kommunikáljanak velük. Az emberismeret segítheti a tanulókat abban is, hogy jobban megértsék mások értékeit és céljait, és ezekhez igazodjanak. Az emberismeret segítheti a tanulókat abban is, hogy jobban megértsék a különböző emberek közötti kapcsolatokat, és jobban megértsék, hogyan működnek ezek a kapcsolatok.

Szinonimák

 1. Emberi tudás.
 2. Emberi értelmezés.
 3. Emberi megértés.
 4. Emberek értelme.
 5. Emberi bölcsesség.
 6. Emberi képesség.
 7. Emberi okoskodás.
 8. Emberi ismeret.
 9. Emberi készség.
 10. Emberi műveltség.

Antonímák

Az emberismeretnek sok olyan antonimája van, amelyek a kapcsolatokon, a személyiségen és a viselkedésen alapulnak. Az ismeretlenség az emberismeret ellentéte, ami azt jelenti, hogy valaki nem ismeri el a másik személy érzéseit, gondolatait vagy céljait. Az érzelemmentesség is az emberismeret ellentéte, ami azt jelenti, hogy valaki nem érzékeli vagy érti meg a másik személy érzéseit. Az önzés az emberismeret antonimája, ami azt jelenti, hogy valaki csak saját maga érdekeit tartja szem előtt, mások érdekeit figyelmen kívül hagyva. Az emberismeret antonimája a távolságtartás is, ami azt jelenti, hogy valaki nem hajlandó közel kerülni másokhoz, hanem távolságot tart. Végül, a közömbösség is az emberismeret antonimája, ami azt jelenti, hogy valaki nem érdeklődik mások iránt, és nem ismeri el a másik személy érzéseit vagy gondolatait.

Példamondatok

 • Az emberismeret segít nekünk abban, hogy jobban megértsük és elfogadjuk másokat.
 • A jó emberismeret fontos eleme a kommunikációnak, mivel segít megérteni, hogy mások milyen érzelmeket élnek át.
 • Az emberismeret segíti az embereket abban, hogy jobban megértsék és elfogadják a különböző értékeket, amelyeket mások megosztanak.
 • Az emberismereti ismeretek segítenek az embereknek abban, hogy jobban megértsék és elfogadják azokat, akik különbözőek tőlük.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: