Emberméréstan szó jelentése

Az emberméréstan az emberi test méreteinek, arányainak és formáinak tanulmányozását jelenti. Az emberméréstan a különböző emberek közötti eltérések feltérképezésének és megértésének komplex területe, amely az életkori, etnikai, szociokulturális és genetikai tényezőket is figyelembe veszi. Az emberméréstan a divat- és ruhatervezés, a méretarányok és a komfortos viselet kialakításának alapvető tudománya.

Lexikológia

Emberméréstan lexikológiai definíciója az alábbiak szerint fogalmazható meg: Emberméréstan a különböző emberek különböző tulajdonságainak és szokásainak mérésével foglalkozó tudományos kutatás. Ebben a tudományban a kutatók az emberek fizikai, mentális, szociális és kulturális jellemzőit vizsgálják, és összehasonlítják őket más emberekkel, hogy megértsék a társadalmi viselkedés és a szervezeti teljesítmény közötti kapcsolatokat. Az eredményeket általában statisztikai modellben ábrázolják, és segítenek megérteni a különböző típusú emberek közötti különbségeket.

Etimológia

Az emberméréstan szó eredete a görög „anthropometria” szóból származik, ami az „emberi mérést” jelenti. A szó először a 19. században jelent meg, és azt jelentette, hogy mérési technikákat alkalmaznak az emberek testméreteinek, formáinak és arányainak meghatározására. Az emberméréstanban alkalmazott mérési technikák közé tartozik a testmagasság, testtömeg, testhossz, testméret, testarányok, testalkat és testforma mérése. Az emberméréstanban alkalmazott módszerek segítségével a kutatók képesek megérteni az emberek különböző testméreteinek és formáinak összefüggéseit, és megérteni az emberek különböző populációinak testalkatának eltéréseit. Az emberméréstan használata segít a kutatóknak abban, hogy jobban megértsék az emberek testalkatának változását a különböző korcsoportokban, és a különböző nemekben.

Jelentés különböző szótárakban

Az emberméréstan szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az emberméréstan a „humán mérések tudománya, amely a testméretek, testalkatok és testalkatok alakjainak tanulmányozásával foglalkozik”. A Cambridge Dictionary szerint az emberméréstan „a testméretek és testalkatok alapos tanulmányozásával foglalkozó tudomány”. A Collins Dictionary szerint az emberméréstan „a testméretek és testalkatok alapos tanulmányozásával foglalkozó tudomány”. Mindhárom szótár egyetért abban, hogy az emberméréstan a testméretek és testalkatok alapos tanulmányozásával foglalkozó tudomány.

Asszociációk

Az emberméréstan a humán erőforrások és a testi adottságok kutatását jelenti. A szakma egyik alapvető célja, hogy megértsük, hogyan működnek az emberek a munkahelyi környezetben, és hogyan lehet megtalálni a legjobb megoldást a munkaerő megfelelő felhasználására. Az emberméréstan foglalkozik a munkavállalók fizikai és pszichológiai tulajdonságainak méréseivel, az alkalmazottak képzésének és fejlesztésének optimalizálásával, a munkaerő-költségek csökkentésével, a munkavállalói teljesítmény növelésével és a munkavállalói elégedettség megtartásával. Az emberméréstan az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül, amelynek eredményeként a munkaerő-gazdálkodás korszerű módszerei és eszközei létrejöttek.

Szinonimák

 1. Emberi lakhely.
 2. Központ.
 3. Közösségi helyiség.
 4. Város.
 5. Falu.
 6. Közösségi tér.
 7. Közösségi épület.
 8. Szentély.
 9. Templom.
 10. Közösségi központ.

Antonímák

Az emberméréstan antonimái közé tartoznak a természetes mérések. Természetes mérések a fizikai méretek, a fizikai erőfeszítések, a személyes készségek, a tudás és a képességek mérését jelentik. Természetes mérések az emberek közötti különbségeket is mérhetik, beleértve a szociális, kulturális és gazdasági különbségeket is. Ezek a mérések általában nem kötődnek egyetlen tudományterülethez, hanem több tudományterületet érintenek. Ezeknek a méréseknek a célja, hogy egy adott személy különféle jellemzőit, képességeit és tulajdonságait mérjék, hogy megértsék, hogyan befolyásolják ezek az emberek viselkedését.

Példamondatok

 1. A királyfi Emberméréstanban tanulta a kardforgatást.
 2. Emberméréstanban az emberek mély tudásra törekedtek.
 3. Emberméréstanban az ókori szokásokat és hagyományokat ápolták.
 4. Emberméréstanban mindenki megtanulhatta a hősiesség és az erkölcsi erényeket.
 5. A királyfi Emberméréstanban szembesült a kísértésekkel.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: