Emberszeretet szó jelentése

Az emberszeretet egy olyan fogalom, amely sokféle jelentéssel bír. Az emberszeretet egyfajta érzés, amelyet az emberek egymás iránt éreznek, és amely a kapcsolatok alapvető pillére. Az emberszeretet egy olyan erő, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy egymással kapcsolatban álljanak, és segítsenek egymásnak. Az emberszeretet egy jótékony erő, amely képes megváltoztatni az emberek életét, és amely képes összekötni őket. Ebben a cikkben kifejtjük az emberszeretet jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan lehet ezt a fogalmat a mindennapi életünkben alkalmazni.

Lexikológia

Az emberszeretet egy alapvető emberi érték, amely azt jelenti, hogy tiszteletben tartjuk és szeretjük másokat, még akkor is, ha különbözőek vagyunk. Az emberszeretet nemcsak az emberek közötti kapcsolatokban jelenik meg, hanem minden kapcsolatban, amelyben egymásra figyelünk és tiszteletben tartjuk egymást. Az emberszeretet azt jelenti, hogy megőrizzük mások jogait, és megpróbáljuk elkerülni a személyes konfliktusokat. Az emberszeretet azt is jelenti, hogy tiszteletben tartjuk és elfogadjuk mások különbözőségét, és hogy megpróbáljuk elérni az együttműködést. Az emberszeretet segít abban, hogy megteremtsük a békés, támogató közösségeket, amelyekben mindenki tiszteletben tartja egymás jogait és szabadságát.

Etimológia

A szó eredete visszavezethető a középkori latin szóra, amely „caritas” volt. A szó jelentése sokkal bővebb, mint a szimpla szeretet. A szó az alázatra, a hűségre, a szeretetre, a szolidaritásra és a szeretetre vonatkozott. A „caritas” szó a középkori egyházban különösen fontos volt, mivel a szeretet az egyik alapvető erkölcsi érték, amelyet az egyház tanított. Az egyház szerint a szeretet az egyetlen olyan erő, amely képes áthidalni a különbségeket, és elősegíteni a békességet és a szeretetet. A szó eredete tehát a középkori latin szó, és jelentése sokkal bővebb, mint a szimpla szeretet.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „emberszeretet” sokféle jelentést hordozhat a különböző szótárakban. A Merriam-Webster szótár szerint az emberszeretet „a másokkal és magaddal szembeni szeretet, törődés és elfogadás” értelemben használatos. A Cambridge szótár szerint az emberszeretet „valakinek a szeretete, törődése és elfogadása mások iránt”. A Collins szótár szerint az emberszeretet „valakinek a készsége és hajlandósága mások szeretetére, törődésére és elfogadására”. Mindegyik szótár kifejezi, hogy az emberszeretet az emberek közötti jó kapcsolatok megteremtéséhez szükséges alapvető érték.

Asszociációk

 • szeretetlenség.
 • otthon.
 • közösség.
 • melegség.
 • megértés.
 • szív.
 • béke.
 • összetartás.
 • elfogadás.
 • hűség.
 • türelem.

Szinonimák

 1. Szeretetláng.
 2. Szenvedély.
 3. Vonzalom.
 4. Szerelem.
 5. Ragaszkodás.
 6. Hűség.
 7. Tisztelet.
 8. Kedvesség.
 9. Öröm.
 10. Szimpátia.

Példamondatok

 1. Az emberek egymással való szeretete mindenki számára fontos.
 2. A családok egymás iránti szeretete mindig erős marad.
 3. Az emberek szeretete egymáshoz vezethet a legjobb döntésekhez.
 4. Az emberek szeretete minden kapcsolat alapja.
 5. Az emberek szeretete az egyetlen dolog, ami megváltoztathatja a világot.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: