Emeltyű szó jelentése

Az emeltyű egy olyan eszköz, amelyet gyakran használnak a szerelők, mérnökök és más szakemberek a munkájuk során. Ez egy kéziszerszám, amely segít a precíziós munkák elvégzésében, és sokféle feladat elvégzésére használható. Az emeltyű szó jelentése és annak használata sokféle lehet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az emeltyű szó jelentését, hogy jobban megértsük, hogyan használható ez az eszköz.

Lexikológia

Az emeltyű lexikológiai meghatározása szerint ez egy olyan szerszám, amely egy keskeny, lapos acéllemezből készült, kör alakú végén egy fogantyúval, amelyet általában egy kalapáccsal vagy egy kalapáccsal és egy kalapáccsal ütött lyukban a falba ütnek, hogy egy szöget képeznek. Az emeltyűt általában a falak, a padlók és a mennyezetek támasztására, illetve a vízszintes sínek és a támaszok rögzítésére használják. Az emeltyűk általában a következő méretekben kaphatók: 8, 10, 12 és 16 hüvelyk.

Etimológia

Az „emeltyű” szó etimológiája a német nyelvből származik, ahol a „heben” szó jelentése „emelni”. A kifejezés a 17. században kezdett elterjedni az angolban, és először a „heben-tól” származtak. Az „emeltyű” szót először a 19. században használták, és akkoriban azt jelentette, hogy „felhúzni, emelni, és összehúzni”. Azóta az „emeltyű” szó jelentése kiterjedt a szerszámokra, amelyek segítenek bizonyos műveletek elvégzésében.

Jelentés különböző szótárakban

A szakasz „emeltyű” szó jelentése a különböző szótárakban a következő: az Oxford English Dictionary (OED) szerint ez a szó egy szerszám, amelyet a földmunkához és a tárgyak emeléséhez használnak. A Merriam-Webster Dictionary szerint az emeltyű egy olyan szerszám, amelyet a szilárd tárgyak emeléséhez, mozgatásához és szállításához használnak. A Cambridge Dictionary szerint az emeltyű egy szerszám, amelyet a tárgyak emeléséhez, mozgatásához és szállításához használnak. A Collins Dictionary szerint az emeltyű egy olyan szerszám, amelyet a szilárd tárgyak emeléséhez, mozgatásához és szállításához használnak.

Asszociációk

A „emeltyű” szó sokak számára különböző asszociációkat vált ki. Az egyik ilyen asszociáció a biztonság. A emeltyűk széles körben használatosak és biztonságosak ahhoz, hogy segítsenek a munkavállalóknak a munkahelyi balesetek megelőzésében. Emeltyűk segítenek a munkavállalóknak abban, hogy megakadályozzák a sérüléseket és a sérülések súlyosbodását. A emeltyűk segítik a munkavállalókat a túlterhelés megelőzésében is, mivel megakadályozzák, hogy túl sok súlyt emeljenek. Ezenkívül a emeltyűk segítenek a munkavállalóknak a fizikailag megterhelő feladatok elvégzésében is. A emeltyűk biztonságosan és hatékonyan segítenek a munkavállalóknak a munkahelyi balesetek megelőzésében.

Szinonimák

 1. Csőcsavar.
 2. Csőkapocs.
 3. Csőcsatlakozó.
 4. Csőkötőkapocs.
 5. Csőfogantyú.
 6. Csőösszekötő.
 7. Csőcsatlakoztató.
 8. Csőzáró.
 9. Csőfogas.
 10. Csőkötés.

Antonímák

Az „emeltyű” szónak számos antonimája van, amelyek mind azt jelentik, hogy egy dolog lefelé mozog. Ezek közé tartozik a süllyedő, a süllyedés, a zuhanás, a zuhanó, a leszállás, a csökkenés, a visszaesés és a csökkenő. Ezeket a szavakat gyakran használják a társadalmi, gazdasági és politikai változások leírásához, amikor egy adott dolognak csökkent a népszerűsége, vagy csökken az értéke. Ezeknek a szavaknak az antonimái az emelkedés, a növekedés, a növekedő, a felemelkedés, a növekvő, a növekedő, a felemelkedő és a növekvő. Ezeket a szavakat használják a társadalmi, gazdasági és politikai változások leírásához, amikor egy adott dolog növekszik a népszerűségben, vagy nő az értéke.

Példamondatok

 1. Az emeltyű segítségével fel tudtam emelni a nehéz szekrényt.
 2. Az emeltyűnek köszönhetően gyorsabban végeztem a munkám.
 3. Az emeltyűvel könnyedén el tudtam mozdítani a súlyos követ.
 4. Az emeltyűvel kényelmesen áthelyezhettem a bútort a szobában.
 5. Az emeltyű segítségével biztonságosan szállíthattam a nehéz tárgyakat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: