Emm szó jelentése

Az „emm” szó egy rövidítés, amelyet sokan használnak online kommunikációban. Az „emm” jelentése sokféle lehet, és elsősorban a kontextustól függ. Az „emm” gyakran használatos ahhoz, hogy kifejezze a meglepetést, az elfogadást, a támogatást vagy a bizalmat. Ez a cikk részletesen bemutatja az „emm” szó jelentését, és megmagyarázza, hogyan használható az online kommunikációban.

Lexikológia

Szó emm egy rövidítés, amely a „szó szerint” kifejezést jelenti. Azt jelzi, hogy a szavakat vagy mondatokat pontosan úgy kell értelmezni, ahogy a szövegben megjelennek. A szó szerinti értelmezés azt jelenti, hogy a szavakat vagy mondatokat nem lehet átfordítani vagy megváltoztatni, hogy könnyebb érthetővé váljanak. Azt is jelenti, hogy a szavakat vagy mondatokat nem lehet árnyalni vagy értelmezni, hogy jobban illeszkedjenek a kontextusba. Azok a szövegek, amelyekhez a szó emm rövidítést használják, általában olyan szövegek, amelyeknek következetesnek és egyértelműnek kell lenniük, és amelyeket pontosan úgy kell értelmezni, ahogy vannak.

Etimológia

Az „emm” szó eredete nem teljesen tisztázott, de számos feltételezés létezik. Az egyik leggyakrabban elfogadott elmélet szerint az „emm” szó a latin „emere” szóból származik, amelynek jelentése „vásárolni”. Azt feltételezik, hogy a szó a középkorban keletkezett, amikor a vásárlók a vásárokon latinul hívták ki az eladókat. Egy másik elmélet szerint az „emm” szó a francia „emporter” szóból származik, amelynek jelentése „elvinni”. Ez az elmélet azt feltételezi, hogy a szó a középkorban keletkezett, amikor az emberek a vásárokon francia nyelven hívták ki az eladókat. Azonban ez az elmélet nem olyan gyakori, mint a latin eredetű elmélet.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az „emm” szó jelentése „egy olyan szó, amelyet használnak, hogy kifejezze meglepődést vagy közömbösséget”. A Cambridge Dictionary szerint az „emm” szó jelentése „egy olyan szó, amelyet használnak arra, hogy megmutassák, hogy valaki nem ért egyet egy mondattal, vagy hogy kifejezzék a közömbösségét”. Az Oxford Dictionary szerint az „emm” szó jelentése „egy olyan szó, amelyet használnak, hogy kifejezzék meglepődést, meglepetést vagy közömbösséget”.

Asszociációk

 • Mobile Device Management.
 • Enterprise Mobility Management.
 • Email Marketing Management.
 • Endpoint Management and Mobility.

Szinonimák

 • Mom.
 • Mamma.
 • Ma.
 • Mother.
 • Ma Ma.
 • Mommy.

Példamondatok

 1. Emm, biztos vagyok benne, hogy ez a jelmez nagyon szép lesz.
 2. Emm, azt hiszem, hogy ez a jó ötlet.
 3. Emm, szerintem jobb lenne, ha most elmennénk.
 4. Emm, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.
 5. Emm, úgy gondolom, hogy ez a legjobb megoldás.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: