Énekkar szó jelentése

A kóruséneklés régóta központi szerepet tölt be a zene világában. A közös éneklés számos formában jelenik meg, és sokféle módon kifejezheti az érzelmeket. A kóruséneklésnek számos neve van, de a leggyakoribb a „énekkar” szó. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mit jelent a „énekkar” szó, és milyen típusú kóruséneklésre használják.

Lexikológia

A szó énekkar egy olyan zeneműfaj, amely a közös éneklést használja különböző zenei összetevőkkel kombinálva. A szó énekkarok a különböző zenei stílusokat és hangzásokat ötvözik és összetettebb átiratokat hoznak létre, mint a kórusok, amelyek csak egy tónusban énekelnek. A szó énekkarok sokféle hangszert is használnak, például gitárokat, billentyűket, dobokat és szintetizátorokat, hogy különböző zenei stílusokat és hangzásokat tudjanak létrehozni. A szó énekkarok számos műfajban alkalmazhatók, a klasszikustól a modernig, és sokféle formában is megtalálhatók.

Etimológia

A szó „énekkar” eredete a görög korban kezdődik. A görögök számos énekes csoportot hoztak létre, hogy énekeljenek a templomokban és a városokban. Ezeket a csoportokat kórusoknak nevezték, ami azt jelenti, „együtt éneklés”. A kórusokban éneklő emberek száma nagyon változó volt, bár általában tíz és harminc között mozgott. A kórusokban helyi emberek énekeltek, de néha különleges alkalmakkor szakértő énekeseket is hívtak meg. A kórusok éneklésének módja változott, de a legtöbb esetben az énekesek együtt énekeltek egy-egy dalt. A kórusok éneklése számos helyen, így a görög templomokban és a római amfiteátrumokban is megtalálható volt. Az éneklés szerepet játszott a templomi rítusokban, és a kórusok együtt énekeltek a rítusok során. A kórusok éneklése nagyon fontos szerepet játszott a görög és római kultúrában.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „énekkar” számos különböző szótárban eltérő jelentéseket kaphat. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az énekkar szó jelentése „egy csoport, akik együtt énekelnek”. Az American Heritage Dictionary of the English Language (AH) szerint az énekkar szó jelentése „egy csoport, amely kórusokat, kórusokat és énekeseket tartalmaz”. A Merriam-Webster Thesaurus szerint az énekkar szó jelentése „együttes, amelyet éneklésre és zenehallgatásra használnak”. A Webster’s New World College Dictionary szerint az énekkar szó jelentése „egy csoport, amely kórusokat, kórusokat és énekeseket tartalmaz”.

Asszociációk

 • zene.
 • éneklés.
 • dal.
 • összetartás.
 • közösség.
 • szórakozás.
 • szólamok.
 • karmester.
 • ünnep.
 • hangverseny.

Szinonimák

Kórus, kar, énekesek, éneklők, dalolók.

Példamondatok

at készíthetnénk:

 1. Az énekkar énekelt a templomi szertartás alatt.
 2. Az énekkar tagjai hétvégente gyakran gyakorolják a dalokat.
 3. Az énekkar énekelt egy szívbemarkoló himnuszt a műsor végén.
 4. A közönség tapsolt a színpadi énekkar produkciójának.
 5. Az énekkar összesen tíz tagból áll.
 6. Az énekkar bemutatott egy szép, gyönyörű karácsonyi dalt.
 7. Az énekkar számos helyi eseményen vett részt.
 8. Az énekkar együttese számos helyi és nemzetközi versenyen vett részt.
 9. Az énekkar különböző stílusú dalokat énekel.
 10. Az énekkar énekelt egy különleges, közös dalt a közönségnek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: