Engem szó jelentése

A személyes névmások (én-más-ő) egy fontos részei a nyelvnek, melyek segítenek a beszélőknek abban, hogy kifejezzék magukat és a körülöttük lévő világról beszéljenek. Az „én” szó jelentése különösen fontos, mivel ez a szó segít abban, hogy a beszélők kifejezzék önmagukat és a környezetüket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az „én” szó milyen jelentéseket hordozhat, és hogyan használhatjuk ezt a szót a beszélésünkben.

Lexikológia

Mit jelent szó engem? Szó szerint, szó egy kifejezés, mondat vagy szöveg, amelyet megértünk és megjegyzünk. De a szó sokkal több annál, amit szó szerint jelent. A szó olyan erős és hatalmas, hogy képes arra, hogy megváltoztassa a gondolatainkat, érzéseinket és cselekedeteinket. A szó meghatározza, hogy miként gondolkodunk és cselekszünk, és milyen hatással van ránk és környezetünkre. A szó képes arra, hogy megváltoztassa a jövőnket, és megváltoztassa az életünket. A szó képes arra, hogy összekösse az embereket, és közelebb hozza őket egymáshoz. A szó képes arra, hogy megváltoztassa az emberek életét, és megváltoztassa a világot.

Etimológia

Az „én” szó eredete régóta vita tárgya a nyelvészek körében. Az egyik elmélet azt állítja, hogy ez egy szláv eredetű szó, amely az „én” jelentéssel rendelkező szláv szóból származik. A másik elmélet szerint az „én” szó eredete a latin „ego” szóból származik, amelyet a rómaiak használtak a saját személyük megnevezésére. Bármelyik elmélet is igaz, az „én” szó az évszázadok során gyakran használt szóvá vált, amelyet szinte minden nyelvben használnak.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentését a különböző szótárakban megvizsgálhatjuk. Az Oxford English Dictionary szerint a szó jelentése „egy kifejezés vagy szó, amelyet a beszéd, írás vagy más kommunikációs forma használatával kifejezünk, amely meghatároz egy dolog, helyzet vagy fogalom jelentését”. A Merriam-Webster szerint a szó jelentése „egy vagy több szócska, amelyeket a kommunikációban használnak a gondolatok, érzések és ötletek kifejezésére”. A Cambridge English Dictionary szerint a szó jelentése „a különböző szók és kifejezések összessége, amelyeket használunk a gondolatok, érzések és ötletek kifejezésére”.

Asszociációk

 1. barátok.
 2. szeretet.
 3. bizalom.
 4. összetartás.
 5. együttműködés.
 6. kapcsolat.
 7. támogatás.
 8. szoros.
 9. szorosan összefonódva.
 10. közös célok.

Szinonimák

 1. Incorporate.
 2. Include.
 3. Merge.
 4. Unite.
 5. Combine.
 6. Connect.
 7. Link.
 8. Integrate.
 9. Join.
 10. Blend.

Antonímák

elválaszt, szétválaszt, megoszt, különválaszt, izolál.

Példamondatok

 1. Az engem szerető családom mindig támogatja a döntéseimet.
 2. Az engem szerető barátaim megvigasztalnak, ha szomorú vagyok.
 3. Engem szerető szüleim mindig megértőek velem.
 4. A munkahelyemen engem szerető kollégáim segítettek, amikor új feladatokat kaptam.
 5. Engem szerető társam segített megtalálni a boldogságot az életemben.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: