Enn szó jelentése

A „enn” szó egy régiesebb kifejezés, melyet ma már ritkán használnak. Ennek a szónak a jelentése nem mindenki számára egyértelmű, így ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit is jelent ez a szó.

Lexikológia

Szó enn jelentése egy olyan kifejezés, amelyet a japánok használnak arra, hogy jelezzék, hogy valamilyen módon meg kell változtatniuk a jelenlegi helyzetüket. A szó enn szimbolikusan a változást jelenti, amelyet a japánok következő lépésük megtételéhez szükségesnek éreznek. A szó enn arra is utal, hogy a japánoknak meg kell változtatniuk a jelenlegi helyzetüket, hogy előrehaladjanak és elérjék a vágyott célokat. A szó enn erőteljesen szimbolizálja a változást és a bátorságot, amely szükséges ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

Etimológia

A szó „enn” eredete a német nyelvből származik, ahol a „er” szót használják a „ő” jelentésére. A szó eredetileg „er” szó volt, ami a személyes névmást jelentette. Az „er” szót az angol nyelvben „he”-nek fordították, ami a „ő” jelentését tükrözte. A szó egy idő után átalakult „enn”-re, ami hasonló jelentéssel bír. Az „enn” szó az angolban a mai napig használatban van.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban nagyon eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) például egy olyan szótár, amely a szó jelentését a legnagyobb részletességgel közli. A szó jelentését az OED egymást követő mondatokban adja meg, amelyek a szó jelentését a lehető legrészletesebben írják le. A Merriam-Webster szótár jelentése sokkal rövidebb, és általában csak egy vagy két mondatban írja le a szó jelentését. A Webster’s New World College Dictionary jelentése a legrövidebb, és csak egy mondatban írja le a szó jelentését.

Asszociációk

 1. Angol – nyelv.
 2. Külföld – utazás.
 3. Oxford – egyetem.
 4. London – város.
 5. Könnyű – nyelv.

Szinonimák

Synonyms:

 1. Equivalent.
 2. Identical.
 3. Matching.
 4. Similar.
 5. Corresponding.
 6. Congruous.
 7. Coequal.
 8. Twin.
 9. Duplicate.
 10. Replicate.

Példamondatok

 • I’m so tired, I need to get some rest.
 • I can’t believe I just won the race; I’m so happy!.
 • I’m so sorry for being late.
 • I’m so proud of you for getting an A on your test.
 • I’m so excited for our vacation next week!.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: