Érdekes szó jelentése

Az „érdekes” szó egy olyan kifejezés, amely sokféle értelmezésre adhat okot. A szó sokféleképpen használható, és sokféleképpen értelmezhető. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a „érdekes” szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk a szót a mindennapi beszédben.

Lexikológia

Szó érdekes egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy a szavak mögött van valami mélyebb jelentés, vagy hogy a szavak magukban hordoznak bizonyos összefüggéseket. A szó érdekes kifejezés arra utal, hogy a szavak mögött olyan összefüggések vannak, amelyeket csak akkor érthetünk meg, ha jobban megvizsgáljuk és elemezzük őket. Például a szó „szerelem” magában hordoz olyan összefüggéseket, amelyeket csak akkor érthetünk meg, ha jobban megvizsgáljuk a szó jelentését és az érzelmeket, amelyekkel jár. Vagy más szavak, mint például a „barátság”, „igazság” vagy „bölcsesség” is magában hordoznak bizonyos összefüggéseket, amelyeket csak akkor érthetünk meg, ha jobban megvizsgáljuk és elemezzük a szavak jelentését.

Etimológia

A szó „érdekes” eredetileg a 16. században jelent meg, és eredetileg a latin ‘interesse’ szóból származik. A ‘interesse’ szó jelentése ‘számítani’ volt, tehát a ‘interesse’ szóból származó ‘érdekes’ szó jelentése ‘fontos, fontos, vagy fontos’ volt. Az ‘interesse’ szóból származó ‘érdekes’ szót először a 16. századi francia nyelvben használták, és csak később lett általánosan elfogadott használatban. Az ‘interesse’ szóból származó ‘érdekes’ szót azóta is használják, és azt jelenti, hogy valami érdekes, fontos, vagy érdekes.

Jelentés különböző szótárakban

Az érdekes szó jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az érdekes szó „valamit érdekesnek, izgalmasnak, érdekfeszítőnek vagy figyelemre méltónak ítélni”. Az American Heritage Dictionary szerint az érdekes szó „valamit újnak, érdekesnek, izgalmasnak, vagy érdekfeszítőnek ítélni”. Az Merriam-Webster szerint az érdekes szó „valami olyasmit jelent, ami méltó a figyelemre, és ami érdekes, különleges, izgalmas, vagy izgalmas”. Az Urban Dictionary szerint az érdekes szó „valami olyasmit jelent, ami méltó a figyelemre, és ami érdekes, különleges, izgalmas, vagy izgalmas”.

Asszociációk

 1. Kíváncsi.
 2. Meglepő.
 3. Tanulás.
 4. Élvezetes.
 5. Felfedezés.
 6. Kihívás.
 7. Rejtély.
 8. Kreatív.
 9. Felfedezés.
 10. Különleges.

Szinonimák

 1. Érdekfeszítő.
 2. Megfigyelésre érdemes.
 3. Különleges.
 4. Kapcsolódó.
 5. Felfedezésre érdemes.
 6. Egyedi.
 7. Különös.
 8. Értékes.
 9. Érdekes.
 10. Kuriózum.

Példamondatok

 1. Az érdekes előadás végére kíváncsian vártam a továbbiakat.
 2. A könyvben találtam egy érdekes kapcsolatot a két karakter között.
 3. Ő érdekes módon szokta magyarázni a dolgokat.
 4. Az érdekes színű macskák nagyon szeretnek játszani.
 5. Az érdekes történeteket mindig az unokákkal mesélem el.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: