Eredj szó jelentése

A „eredj” szó egy olyan kifejezés, amelyet gyakran használnak a mindennapi beszélgetésekben. Ez a szó sokféleképpen értelmezhető, attól függően, hogy milyen kontextusban használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „eredj” szó jelentését, hogy megértsük, mikor és hogyan használhatjuk ezt a kifejezést.

Lexikológia

Szó eredj egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy egy szó vagy kifejezés eredetét keresi. A szó eredjének meghatározása a nyelvtudomány egyik alapvető képességét igényli. A szó eredjének meghatározása lehetővé teszi, hogy megértsük a szó jelentését és hogyan alakult ki a nyelvben. Az eredet meghatározása néha meglehetősen nehéz lehet, mivel sok szó összetett és összetett módon alakult ki. Az eredet meghatározása lehetővé teszi, hogy megértsük a szó jelentését és hogyan alakult ki a nyelvben. Az eredet meghatározásának fontos szerepe van abban, hogy megértsük a nyelv működését és hogyan alakul ki a nyelvben. A szó eredjének meghatározása segíthet abban, hogy megértsük a szavak jelentését és hogyan alakulnak ki új szavak a nyelvben.

Etimológia

A szó „eredj” többféle etimológiai eredettel is rendelkezik. Az egyik eredet a középfelnémet „erreiten”, ami „követni, követésre bírni” jelent. A szó az 1400-as években jelent meg először, és először a már említett „erreiten” alakban szerepelt. A másik etimológiai eredet a szláv eredetű „erđi”, ami „erősíteni” jelent. A szó először a 12. században jelent meg, és eredetileg „erđi” alakban szerepelt. A két szó, az „erreiten” és az „erđi” egyesült, hogy létrehozza a „eredj” szót, amit ma használunk.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a szó jelentése „legyőzni, elérni, elérni valamit, elérni egy célt”. Az American Heritage Dictionary szerint a szó jelentése „győzelmet aratni, elérni valamit, elérni egy célt”. A Merriam-Webster Dictionary szerint a szó jelentése „elérni, elérni valamit, elérni egy célt, győzni”. A Cambridge Dictionary szerint a szó jelentése „sikerülni valamit, elérni egy célt, elérni valamit”.

Asszociációk

 • várakozás.
 • remény.
 • út.
 • szabadság.
 • függetlenség.
 • kaland.
 • bátorság.
 • kockázat.

Szinonimák

 1. Start.
 2. Set off.
 3. Launch.
 4. Initiate.
 5. Embark.
 6. Commence.
 7. Begin.
 8. Activate.
 9. Ignite.
 10. Take off.

Példamondatok

 1. Elmentem a helyi édességboltba, és vettem egy eredeti browniet.
 2. A gyerekek szeretik az eredjebb játékokat, mint a számítógépes játékok.
 3. Az eredjebb zene jobban szól, mint a modern zene.
 4. Az eredjebb ruhák jobban néznek ki, mint a modern ruhák.
 5. Az eredjebb könyvek jobban olvashatók, mint a digitális könyvek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: