Eredmény szó jelentése

A szó „eredmény” sokféleképpen használható, és sokféle jelentése lehet. Az eredmény szó tulajdonképpen egy olyan fogalom, amely egy cselekvés vagy egy folyamat végtermékére utal. Az eredmény egy olyan végeredmény, amelyet elérni lehet, és amely a cselekvés vagy a folyamat során szerzett tapasztalatok alapján értékelhető. Az eredmény szó az eredményeket, a végeredményeket, a végtermékeket, a konklúziókat és a végső következtetéseket jelöli. Ez a cikk megvizsgálja az eredmény szó jelentését, és megvizsgálja, hogyan használható a gyakorlatban.

Lexikológia

A szó eredmény azt jelenti, hogy a szó mögött álló koncepció, gondolat vagy érzés megnyilvánulása, amely a kommunikáció során megnyilvánul. A szó eredménye a kommunikációs folyamatban jelenik meg, amikor az üzenet eljut a címzetthez. Az eredményt a címzetthez küldött üzenetek, képek, hangok, szövegek, szimbólumok és más kommunikációs eszközök határozzák meg. A szó eredménye azt jelenti, hogy a címzett megértette az üzenetet, és megváltoztatta a viselkedését, a gondolkodását vagy az érzéseit. Az eredmények a kommunikációs folyamatban jelennek meg, amikor a címzett meghallgatja és megérti az üzenetet, és a kommunikációs folyamat eredményeként megváltoztatja a viselkedését vagy a gondolkodását. A szó eredménye tehát azt jelenti, hogy a kommunikációs folyamat sikeresen befejeződött.

Etimológia

Az eredmény szó eredete visszavezethető a latin „exire” szóra, ami magában foglalja a „kimenet” értelmét. A szó egyfajta kimeneti állapotot jelöl, amelyet az eredmény elérésekor érünk el. A szó a 15. század óta használatos, és mindig is az elért eredmények jelölésére szolgált. Érdekes módon a szó az elmúlt évszázadokban sokféleképpen használatos volt, beleértve a „siker”, a „teljesítmény” és a „győzelem” értelmét is. Ma azonban a szó általában a sikerre és a teljesítményre utal, amit egy projekt, egy munka vagy egy cél elérésekor érünk el.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint a szó „egy olyan kifejezés, amely valamilyen cél eléréséhez vezető folyamat végső kimenetelét jelzi”. A Merriam-Webster szerint ez a kifejezés „a cselekvés vagy folyamat végleges eredményét vagy hatását jelenti”. A Cambridge Dictionary szerint a szó „valamit elérni, amit szeretnénk, vagy elérni a célunkat”. A Collins Dictionary szerint ez „valami olyasmit jelent, amit el akartunk érni, ami végül elérhetővé válik”.

Asszociációk

 • verseny.
 • pontszám.
 • győzelem.
 • döntés.
 • jutalom.
 • teljesítmény.
 • siker.
 • kudarc.
 • eredményesség.

Szinonimák

 1. Eredményesség.
 2. Következmény.
 3. Végeredmény.
 4. Eredményt hoz.
 5. Számok.
 6. Kijelentés.
 7. Következtetés.
 8. Statisztika.
 9. Állítás.
 10. Megállapítás.

Példamondatok

 1. Az eredmények szerint a csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
 2. Az eredmények eléréséhez sok munkára volt szükség.
 3. Az eredmények szerint a versenyzők kiválóan teljesítettek.
 4. Az eredmények alapján a hallgatók sikeresen teljesítették a vizsgát.
 5. Az eredmények ösztönzőek voltak a csapat számára.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: